Focus

Γουλιέλμος Αλέξανδρος- Μάξιμα της Ολλανδίας: Η αγάπη τους για την Ελλάδα και ο κεραυνοβόλος έρωτας

Γουλιέλμος Αλέξανδρος- Μάξιμα της Ολλανδίας: Η αγάπη τους για την Ελλάδα και ο κεραυνοβόλος έρωτας

Πηγή Φωτογραφίας: Hol Zimbio

Το βασιλικό ζεύγος που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια γάμου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή της γαλαζοαίματης Ευρώπης.

Μια επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. Το πρόγραμμά τους περιλάμβανε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, επίσκεψη στην Ακρόπολη με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το ζεύγος παρασημοφορήθηκε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και επίσημο δείπνο το βράδυ στον ίδιο χώρο.

View this post on Instagram

A post shared by Queen Máxima (@queen.maxima)

Το βασιλικό ζεύγος που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια γάμου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή της γαλαζοαίματης Ευρώπης. Ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος ανέβηκε στον θρόνο της Ολλανδίας το 2013 μετά την παραίτηση της μητέρας του βασίλισσας Βεατρίκης που ήθελε να δώσει στη νεότερη γενιά την πρωτοκαθεδρία.

Το 2002, παντρεύτηκε την Μάξιμα Σορεγιέτα Σέρουτι, Αργεντίνα βασκικής, πορτογαλικής και ιταλικής καταγωγής, η οποία εργαζόταν ως επενδυτής τραπεζών στην Νέα Υόρκη.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί το 1999 σε ένα πάρτι στη Σεβίλλη, χωρίς η Μάξιμα να μάθει την αληθινή ιδιότητα του Γουλιέλμου Αλέξανδρου. Όταν σε επόμενο ραντεβού ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος της είπε ότι είναι ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, εκείνη νόμιζε ότι αστειευόταν. Συναντήθηκαν ξανά στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα η Μάξιμα μετακόμισε στο Βέλγιο για να είναι κοντά του. Της έκανε πρόταση γάμου αφού έκαναν ice skating σε μια λίμνη κοντά στο ανάκτορο Huis ten Bosch.

Η νύφη έφτασε στο ναό Νιούε Κερκ του Άμστερνταμ στη χρυσοποίκιλτη άμαξα του βασιλικού οίκου της Οράγγης -Νασσάου που είχε υπάρξει η έμπνευση για τον Ουόλτ Ντίσνεϊ για το σχέδιο της μαγικής άμαξας της Σταχτοπούτας στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Ο γάμος ωστόσο είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις εξαιτίας του ρόλου του πατέρα της Μάξιμα, Χόρχε Σορεγιέτα, κατά την στρατιωτική δικτατορία της Αργεντινής. Ο πατέρας της νύφης δεν παρέστη τελικά στην τελετή με αποτέλεσμα η Μάξιμα να απαθανατιστεί με δάκρυα στα μάτια την ημέρα του γάμου της.

Το ζευγάρι σήμερα έχει τρεις κόρες, την πριγκίπισσα Αμαλία 18, την πριγκίπισσα Αλεξία 17 και την πριγκίπισσα Αριάδνη 15 ετών.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 η πριγκίπισσα Αμαλία της Οράγγης γιόρτασε τα 18α γενέθλιά της και έτσι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της βασίλισσας Μάξιμα της Ολλανδίας έγινε και επισήμως η διάδοχος του ολλανδικού θρόνου.

Η συμπλήρωση των 18 ετών σημαίνει ότι η Αμαλία είναι πλέον θεωρητικά έτοιμη να διαδεχθεί τον πατέρα της ως αρχηγός του κράτους. Ωστόσο, η ίδια η πριγκίπισσα της Οράγγης ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε πως δεν αισθάνεται ακόμη ικανή να αναλάβει έναν τόσο απαιτητικό ρόλο.

Όπως εξήγησε, σε περίπτωση που χρειαζόταν να διαδεχθεί τον πατέρα της στο θρόνο θα ζητούσε από τη μητέρα της βασίλισσα Μάξιμα να ενεργήσει ως αντιβασιλέας για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι εκείνη να έχει εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της.

Για την ώρα η πριγκίπισσα Αμαλία έχει ορκιστεί μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας της χώρας, ένα από τα σημαντικότερα όργανα της ολλανδικής κυβέρνησης, στο οποίο προεδρεύει ο εκάστοτε μονάρχης .

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας έχει ιδιαίτερους δεσμούς με την Ελλάδα. Πολύ συχνά οι βασιλείς της Ολλανδίας περνούν τις ημέρες του Πάσχα στο Πόρτο Χέλι με την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

Οι δύο γαλαζοαίματες οικογένειες έχουν δημιουργήσει τη μικρή προσωπική τους παράδοση και κάνουν κοινές διακοπές στην όμορφη αυτή γωνιά της Ελλάδας που έχει κερδίσει την καρδιά τους.

Για την ακρίβεια ο βασιλιάς και η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας το 2010 για το γάμο του πρίγκιπα Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες και, περνώντας χρόνο στο κοντινό Πόρτο Χέλι, αγάπησαν την περιοχή και αποφάσισαν να αγοράσουν εκεί σπίτι.

View this post on Instagram

A post shared by Queen Máxima (@maximaqueen)

Έχοντας πουλήσει το εξοχικό τους στη Μοζαμβίκη, απέκτησαν, έναντι αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, μια έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή Δορούφι, της οποίας προηγούμενος ιδιοκτήτης ήταν ο Γερμανός φωτογράφος Μάνφρεντ Ράικερ.

Ο βασιλικός οίκος της Οράγγης παραμένει δημοφιλής στους Ολλανδούς αποφεύγοντας ταυτόχρονα την υπερέκθεση της ιδιωτικής ζωής των μελών της βασιλικής οικογένειας αν και η βασίλισσα Μαξίμα έχει και τον τίτλο του royal fashion icon χάρη στις πάντα chic δημόσιες εμφανίσεις της.

Η προστασία του ιδιωτικού βίου των μελών της βασιλικής οικογένειας είναι μια σημαντική προτεραιότητα για τον Οίκο της Οράγγης -Νασσάου, τη στιγμή που άλλοι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης γίνονταν βορά στις ορέξεις του Τύπου.

View this post on Instagram

A post shared by Queen Máxima (@maximaqueen)

Το 2005 σε μια προσπάθεια να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ιδιωτικής ζωής της βασιλικής οικογένειας και το δικαίωμα του κοινού στην ενημέρωση, η Κυβερνητική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ολλανδίας (RVD) σύστησε έναν κώδικα βάση του οποίου οι φωτογράφηση των μελών της βασιλικής οικογένειας επιτρέπεται μόνο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται ειδική άδεια.Όταν το Associated Press δημοσίευσε φωτογραφίες από διακοπές της οικογένειας χωρίς την άδεια τους, κατέληξε τελικά να πληρώσει αποζημίωση στον βασιλικό οίκο της Οράγγης και να αποσύρει το επίμαχο υλικό, αποθαρρύνοντας μιμητές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments