Πολιτική

Καραμανλής: Ποιον συμφέρει η πολιτική αποσταθεροποίηση;

Καραμανλής: Ποιον συμφέρει η πολιτική αποσταθεροποίηση;

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ηχηρή απάντηση  έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ  περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

Ηχηρή απάντηση  έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ  περί παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Καραμανλής άσκησε δριμεία κριτική στην πολιτική τακτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλο το τελευταίο διάστημα. Ο Υπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στην έλλειψη  αποδεικτικών στοιχείων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, έλλειψη που καθιστά την Κουμουνδούρου σε «πρωταθλητή της τοξικότητας», αφού «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών».

Ο Κώστας Καραμανλής υπενθύμισε την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, λέγοντας «μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πάρει την πρωτοβουλία και στις επόμενες ημέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τέσσερις παρεμβάσεις».  «Αλήθεια, αναρωτιέμαι», είπε ο κ. Καραμανλής «ο κ. Τσίπρας, που χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός κάλεσε τους καταγγέλλοντες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν όποιο αποδεικτικό στοιχείο διαθέτουν, γιατί, σε άλλη περίπτωση, θα πρόκειται για μια προσπάθεια σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων και, μάλιστα, εναντίον του επικεφαλής της παράταξης, η οποία εγκαθίδρυσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «τα πράγματα είναι απλά: Οι καταγγέλλοντες είτε θα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία, είτε θα συνεχίσουν να κάνουν, αυτό που κάνετε από το 2012. Δηλαδή να σπιλώνετε τα πάντα και να δημιουργείτε μία απίστευτη δυσοσμία».

Ο κ. Καραμανλής τόνισε, επίσης, ότι επιχειρείται η δημιουργία πολιτικών συνθηκών ακραίας πόλωσης σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών της Χώρας.

Απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε: «Αν λοιπόν ορισμένοι στην Αντιπολίτευση θέλουν γύρω από όλη αυτή την ιστορία να παίξουνε το παιχνίδι “όλα για όλα”, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας περάσει», προσθέτοντας πως «η Κυβέρνηση τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ σοβαρές κρίσεις».

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε, ακόμη, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές κρίσεις και δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με τη δημιουργία κλίματος αστάθειας στην πολιτική σκηνή, ισχυριζόμενος ότι «από την ώρα και από τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμη και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να προσπαθείτε να δημιουργείτε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας, θα έλεγα ότι πάει πολύ».

Και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ολοκλήρωσε την παρέμβασή του, διερωτώμενος ποιος έχει συμφέρον από την δημιουργία «γκρίζων και περίεργων εποχών, όπως αυτές μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου».

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε τα ακόλουθα:

««Ακούσαμε για άλλη μία φορά να εκτοξεύονται ως συνήθως απίστευτες κατηγορίες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει  εν έτει 2022 πρωταθλητής της τοξικότητας. Γιατί παρά τις όποιες «αποκαλύψεις» έχουν γίνει για τις υποκλοπές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πάρει την πρωτοβουλία και στις επόμενες ημέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τέσσερις παρεμβάσεις. Αλήθεια, αναρωτιέμαι ο κ.Τσίπρας, που χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;

Τα πράγματα είναι απλά: Οι καταγγέλλοντες είτε θα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία, είτε θα συνεχίσουν να κάνουν, αυτό που κάνετε από το 2012. Δηλαδή να σπιλώνετε τα πάντα και να δημιουργείτε μία απίστευτη δυσοσμία. Γιατί η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα του 2022 δεν απειλείται από καμιά λογοκρισία. Η ελευθεροτυπία απειλείται από τη λογοκρισία που επιβάλλει η απόλυτη ασυδοσία. Βλέπουμε σήμερα να συνδέεται χωρίς στοιχεία ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος αυτής της Παράταξης, η οποία έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και υπήρξε εγγυήτρια των δημοκρατικών Θεσμών, ως ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων.

Αν λοιπόν ορισμένοι στην Αντιπολίτευση θέλουν γύρω από όλη αυτή την ιστορία να παίξουνε το παιχνίδι “όλα για όλα”, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας περάσει. Νομίζω η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποδέχεται ότι η Κυβέρνηση τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ σοβαρές κρίσεις. Και θα σας έλεγα και κάτι άλλο: Από την ώρα και από τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμη και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να προσπαθείτε να δημιουργείτε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας, θα έλεγα ότι πάει πολύ.

Ας αναρωτηθούν όσοι ακούνε, ποιος έχει συμφέρον από το να αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό σήμερα και να δημιουργείται ένα κλίμα απόλυτης πολιτικής τοξικότητας, που μας θυμίζει πολύ γκρίζες και περίεργες εποχές, όπως αυτές του διχασμού μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments