Πολιτική

Αποφασιστικότητα Καραμανλή στο χθεσινό περιστατικό

Αποφασιστικότητα Καραμανλή στο χθεσινό περιστατικό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τον επαγγελματισμό των δημοσίων αρχών χαιρέτισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής

Τον επαγγελματισμό των δημοσίων αρχών χαιρέτισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, αναφορικά με το χθεσινό ύποπτο περιστατικό που σημειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον άμεσο, όσο και αποτελεσματικό, τρόπο της αντιμετώπισής του από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές.

Μιλώντας από το βήμα τη Βουλής, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό και την αρμονία, που επέδειξαν οι δημόσιες αρχές στο χθεσινό περιστατικό, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου εντοπίστηκε ύποπτο πρόσωπο σε μία από τις δύο προγραμματισμένες πτήσεις της εταιρείας Emirates.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Γιαννούλη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θέλησε να επισημάνει την ξεχωριστή σημασία που έχει για τον ίδιο η διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και ανέφερε ότι, όπως έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν της κοινοβουλευτικής του διαδρομής, δεν δειλιάζει να αποδεχθεί την πιθανή ορθότητα των επιχειρημάτων των πολιτικών του αντιπάλων.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής δεν  αρνήθηκε ότι ο κ. Γιαννούλης έχει δίκαιο επί της αρχής, ως προς το επεισόδιο που σημειώθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Κω.

Ο Υπουργός επισήμανε πως υπήρχε πληροφορία σχετικά με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο αεροδρόμιο. Η ομάδα αξιολόγησης συνεδρίασε και αποφάσισε ομοφώνως ότι επρόκειτο για περιστατικό μεσαίας κλίμακας, δηλαδή περιστατικό «κίτρινο», σύμφωνα με τη σχετική ορολογία, και ότι ήταν απαραίτητο να γίνει εκκένωση του αεροδρομίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος επέδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα, ήταν μια αντίδραση «νομικά έωλη και ατυχής», γιατί τη σχετική αρμοδιότητα δεν την έχει η ίδια, αλλά το Υπουργείο. Ο κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής κινήθηκε άμεσα και κάλεσε τον διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου αυτός να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, «κάλεσα τον διοικητή της ΑΠΑ, του το εξήγησα και το συγκεκριμένο έγγραφο που έχει βγάλει, το οποίο είναι εσφαλμένο προφανώς, θα του ζητηθεί άμεσα, μετά την ερώτηση και την απάντηση που σας δίνω, να προβεί σε ανάκλησή του», τηρώντας τις αναγκαίες και ευδιάκριτες αποστάσεις από τον κ. Τσίτουρα, διοικητή της ΑΠΑ.

Έτσι, όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής, τίθεται το ζήτημα του διαχωρισμού σχετικά με την κανονιστική ρύθμιση και εποπτεία με αυτόν που είναι ο πάροχος. Ο Υπουργός τόνισε ότι αυτός ο διαχωρισμός ισχύει σε όλη την Ευρώπη και συμπλήρωσε ότι «όπου υπάρχουν δυστοκίες και ατυχήματα, έρχεται η Πολιτεία και βάζει τα ζητήματα στη σωστή τους βάση», υπενθυμίζοντας τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει το Υπουργείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments