Lifestyle

Σκάνδαλο στο Παλάτι: Όταν ο Κάρολος είχε πει στην Καμίλα “θέλω να γίνω το ταμπόν σου”

Σκάνδαλο στο Παλάτι: Όταν ο Κάρολος είχε πει στην Καμίλα “θέλω να γίνω το ταμπόν σου”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το πιο ντροπιαστικό από τα σκάνδαλα που έζησε το Παλάτι αναβιώνει στο νέο κύκλο του The Crown. Η αληθινή ιστορία πίσω από την υποκλοπή της συνομιλίας.

Ιανουάριος 1993. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία τους με την είδηση ότι μια νυχτερινή και (πολύ) προσωπική τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Καρόλου Γ’, τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, και της ερωμένης του Camilla Parker-Bowles έχει διαρρεύσει στον Τύπο.Το ταμπλόιντ The People δημοσιεύει στις 17 Ιανουαρίου 1993 την απομαγνητοφώνηση της συνομιλίας, ενώ δίνει στη δημοσιότητα έναν τηλεφωνικό αριθμό που μπορεί όποιος αναγνώστης επιθυμεί να καλεί για να ακούσει ηχητικό απόσπασμα με τη συνομιλία. Το σκάνδαλο είναι τεράστιο. Η κοινή γνώμη σοκάρεται και η εικόνα του Στέμματος πληγώνεται βαθιά, καθώς ο χωρισμός του Καρόλου και της Νταϊάνα είχε ανακοινωθεί επίσημα μόλις ένα μήνα νωρίτερα, στις 9 Δεκεμβρίου 1992. Ακόμα χειρότερα, οι εφημερίδες σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι η συνομιλία αυτή που ηχογραφήθηκε εν αγνοία του ζευγαριού έλαβε χώρα το 1989, όταν ο Κάρολος ήταν ακόμα παντρεμένος με την Νταϊάνα και η Καμίλα με τον Άντριου Πάρκερ Μπόουλς.

Στο ηχητικό απόσπασμα, ο Κάρολος Γ’ ακούγεται να ψιθυρίζει στην ερωμένη του: “Θέλω να ζήσω στο παντελόνι σου” κι εκείνη του απαντά ειρωνικά: “Θες να γίνεις εσώρουχο;”.

“Ή, ο Θεός να με συγχωρέσει, Tampax”, απαντά ο Κάρολος. Οι δυο τους γελούν, η Καμίλα τον αποκαλεί χαριτωμένα “ηλίθιο” ενώ παραδέχεται ότι η ιδέα του είναι “υπέροχη” και λίγο αργότερα κλείνουν το τηλέφωνο αφού πρώτα προσπαθούν να βρουν μια ημερομηνία για την επόμενη τηλεφωνική τους συνάντηση -μιας και δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν δια ζώσης. “Υποφέρεις όλες αυτές τις ταπεινώσεις, τα βασανιστήρια και τις συκοφαντίες”, λέει θλιμμένος ο Κάρολος, αναφερόμενος προφανώς στις φήμες που ήδη κυκλοφορούν για τη σχέση τους. “Θα υπέφερα τα πάντα για σένα. Έτσι είναι η αγάπη. Είναι η δύναμη της αγάπης”, απαντάει η Camilla.

Στο επεισόδιο “The Way Ahead” του 5ου κύκλου της σειράς The Crown, που προβάλλεται περίπου δύο μήνες αφότου ο Κάρολος έγινε τελικά βασιλιάς, οι ηθοποιοί Dominic West και Olivia Williams στους ρόλους του Κάρολου και της Καμίλα αντίστοιχα, αναπαριστούν την πολύ προσωπική τηλεφωνική συνομιλία του παράνομου τότε ζευγαριού το οποίο ηχογραφήθηκε παράνομα και μερικά χρόνια αργότερα, δόθηκε στη δημοσιότητα προκαλώντας το λεγόμενο “Camillagate” ή “Tampaxgate”.

“Εκείνη την εποχή, νόμιζα ότι ήταν κάτι κακό και βαθιά ντροπιαστικό”, δήλωσε για το περιστατικό ο Dominic West, σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly. “Αφότου άρχισα να το σκέφτηκα όμως, προκειμένου να παίξω τη σκηνή, συνειδητοποίησα ότι το λάθος δεν ήταν αυτών των δύο ανθρώπων, των δύο εραστών οι οποίοι είχαν μια ιδιωτική συνομιλία. Αυτό που μου είναι πολύ σαφές πλέον είναι πόσο παρεμβατική και αποκρουστική υπήρξε η στάση των μέσων ενημέρωσης, αφού είχαν τυπώσει τη συνομιλία λέξη προς λέξη, ενώ έδιναν τη δυνατότητα να καλέσει κάποιος έναν τηλεφωνικό αριθμό για να ακούσει την πρωτότυπη ηχογράφησης. Νομίζω ότι αυτό με έκανε να νιώσω ιδιαίτερη συμπόνια και για τους δύο για αυτό που πέρασαν”.

Εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου του 1989, η Camilla βρισκόταν στο σπίτι της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται στη βιογραφία του Καρόλου Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life, της Sally Bedell Smith, ο σύζυγός της έλειπε για δουλειές αλλά τα παιδιά τους ήταν στο σπίτι, καθώς είχαν επιστρέψει από το εσωτερικό σχολείο όπου φοιτούσαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο πρίγκιπας Κάρολος, που μόλις είχε επιστρέψει από μια εξαντλητική περιοδεία, συνομίλησε μαζί της από το σπίτι μιας φίλης, της Anne Grosvenor, Δούκισσας του Westminster. Το πώς έφτασε η συνομιλία τους να υποκλαπεί είναι κάτι που δεν έχει διαλευκανθεί ακόμη. Η επίσημη εκδοχή της ιστορίας είναι ότι ένας ραδιοερασιτέχνης έπεσε πάνω στη συνομιλία και την ηχογράφησε. Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, “οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι πιθανό να εμπλέκονται με την ηχογράφηση των αρχικών συνομιλιών, τόσο του Καρόλου όσο και της Νταϊάνα, της οποίας επίσης μια τηλεφωνική συνομιλία είχε δημοσιοποιηθεί λίγο νωρίτερα και, για άγνωστους λόγους, τις διέρρευσαν στον Τύπο”.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο που είχε το Tampaxgate στον ίδιο του Κάρολο, η βιογράφος Sally Bedell Smith λέει ότι “τον πλήγωσε πολύ. Η δημοτικότητά του έπεσε κατακόρυφα και οι άνθρωποι αμφισβήτησαν την καταλληλότητά του να γίνει βασιλιάς”. Τα ΜΜΕ της εποχής ενέτειναν αυτή την αμφισβήτηση. “Μπορεί ένας άντρας που αστειευόμενος λέει ότι θέλει να γίνει το ταμπόν της ερωμένης του να γίνει στην πραγματικότητα βασιλιάς της Αγγλίας; Μπορεί αυτός ο άνθρωπος και η βρετανική μοναρχία να επιβιώσουν από το γεγονός ότι τέτοια μυστικά έχουν γίνει δημόσια σε όλο τον κόσμο;”, αναρωτιέται το 1993 ο Observer. Οι Los Angeles Times προσθέτουν: “Ο άνθρωπος που μια μέρα θα ανέβει στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις συσχετίσεις με την απιστία και τα αστεία περί Tampax”.

Όσο για την αντίδραση του ίδιου του πρωταγωνιστή της ιστορίας; Την εποχή του “Tampaxgate”, ο Κάρολος παρέμεινε εντελώς σιωπηλός και δεν έκανε απολύτως καμία αναφορά στο εξευτελιστικό σκάνδαλο. Το μόνο που παρατήρησαν τα άτομα του στενού περιβάλλοντός του είναι πως οι μελλοντικός βασιλιάς έβαλε στο δωμάτιό του μια ταμπέλα που έγραφε: “Δείξε υπομονή και επιμονή”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments