Διεθνή

Ομάδα Wagner: Εκτέλεσε με βαριοπούλα Ρώσο μισθοφόρο που αυτομόλησε στην Ουκρανία

Ομάδα Wagner: Εκτέλεσε με βαριοπούλα Ρώσο μισθοφόρο που αυτομόλησε στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου/theguardian

Σε ένα μη επαληθευμένο βίντεο που διανεμήθηκε σε κανάλια Telegram και τα οποία ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι συνδέονται με την ομάδα μισθοφόρων Wagner, ο άνδρας αυτοπροσδιορίστηκε ως Γεβγένι Νουτζίν, 55 ετών, και είπε ότι άλλαξε πλευρά για να «παλέψει εναντίον των Ρώσων»

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση με βαριοπούλα ενός πρώην Ρώσου μισθοφόρου που άλλαξε πλευρά για να υποστηρίξει την Ουκρανία κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή, με φιλορώσους μπλόγκερ να λένε ότι ήταν εκδίκηση για την “προδοσία” του.

Σε ένα μη επαληθευμένο βίντεο που διανεμήθηκε σε κανάλια Telegram και τα οποία ρωσικά μέσα ανέφεραν ότι συνδέονται με την ομάδα μισθοφόρων Wagner, ο άνδρας αυτοπροσδιορίστηκε ως Γεβγένι Νουζίν, 55 ετών, και είπε ότι άλλαξε πλευρά για να «παλέψει εναντίον των Ρώσων».

Στο βίντεο, ο Νουζίν, που εμφανίζεται με το κεφάλι του κολλημένο σε έναν τοίχο από τούβλα, έδωσε το όνομά του, την ημερομηνία γέννησής του και είπε ότι είχε αλλάξει πλευρά στις 4 Σεπτεμβρίου. Είπε ότι απήχθη στο Κίεβο στις 11 Οκτωβρίου και αιχμαλωτίστηκε σε ένα κελάρι.

«Χτυπήθηκα στο κεφάλι και έχασα τις αισθήσεις μου και ήρθα σε αυτό το κελάρι», ακούγεται να λέει και συμπληρώνει «μου είπαν ότι έπρεπε να δικαστώ».

Καθώς έλεγε αυτά τα λόγια, ένας άγνωστος άνδρας που περιπλανιόταν με ρούχα μάχης πίσω του, τον χτυπάει με μια βαριοπούλα στο κεφάλι.

Ο Νουζίν σωριάζεται στο πάτωμα και ο άγνωστος άνδρας του δίνει άλλο ένα χτύπημα στο κεφάλι του.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως το βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε από το κανάλι Telegram της Γκρίζας Ζώνης με τίτλο «Το σφυρί της εκδίκησης».

Δεν είναι επίσης σαφές πώς ο Νουζίν, ο οποίος είπε στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τον Σεπτέμβριο ότι ήθελε να πολεμήσει για την Ουκρανία, κατέληξε στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο, ο Νούζιν είπε στα ουκρανικά ΜΜΕ ότι ήταν ένας καταδικασμένος δολοφόνος που μπήκε στην ομάδα Βάγκνερ από τη φυλακή, αλλά στη συνέχεια άλλαξε πλευρά και αποφάσισε να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας και του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ομάδα Wagner, που αρχικά στελεχώθηκε από βετεράνους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, έχει πολεμήσει στη Λιβύη, τη Συρία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Μάλι και την Ουκρανία, μεταξύ άλλων χωρών.

Η Βάγκνερ στρατολογεί κατάδικους σε ρωσικές φυλακές τους τελευταίους μήνες. Ο Πριγκόζιν κληθείς να σχολιάσει το βίντεο της εκτέλεσης, είπε σε δηλώσεις που δημοσίευσε η εκπρόσωπός του ότι το βίντεο θα έπρεπε να ονομάζεται “Ένας σκύλος δέχεται τον θάνατο ενός σκύλου”.

Για τον Νουζίν, ο Πριγκόζιν είπε: «Δεν βρήκε την ευτυχία στην Ουκρανία και συναντήθηκε με αγενείς αλλά δίκαιους ανθρώπους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments