Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις, και ψάχνει αμυντικό

Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει τις επόμενες μεταγραφικές του κινήσεις, και ψάχνει αμυντικό

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι ερυθρόλευκοι θα ενισχυθούν και σε άλλες θέσεις σε άμυνα και επίθεση.

Ο Μίτσελ σε συνεννόηση με τους Καρεμπέ, Ανιγκό, Α. Παπαδόπουλο και, βέβαια, τη διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν συζητήσει, αναλύσει και καταλήξει σε ποιες θέσεις της ενδεκάδας θα πρέπει να ενισχυθεί η πειραϊκή ομάδα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν δώσει μέχρι σήμερα 25 παιχνίδια (12 στην Ευρώπη και 13 στο Πρωτάθλημα), που αποτελούν ένα μεγάλο ασφαλές δείγμα, έχουν βγει τα συμπεράσματα που πρέπει και δεν είναι ανάγκη να περιμένουν την προετοιμασία των επόμενων εβδομάδων για να αποφασίσουν. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Προτεραιότητα η απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα του Ολυμπιακού αποτελεί η απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού, με προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Ο Σισέ έχει να αγωνιστεί σχεδόν ενάμιση μήνα, από τον πρώτο αγώνα με την Καραμπάγκ στις αρχές Οκτωβρίου στο Καραϊσκάκης και ενδεχομένως να φέρει πρόταση μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η οποία αν είναι ικανοποιητική θα συζητηθεί από την πειραϊκή ΠΑΕ.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Ο Μπα έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, έπαιξε στα μισά παιχνίδια στο πρωτάθλημα και σε ακόμη λιγότερα στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται να προκύψει προσφορά για την πώλησή του. Ο Ρέτσος δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να διεκδικήσει μία από τις δύο θέσεις των βασικών στόπερ, ενώ ο Μανωλάς αποχώρησε από την πειραϊκή ομάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, όλο το βάρος τις τελευταίες εβδομάδες έχει πέσει στις πλάτες του Παπασταθόπουλου ο οποίος θα μείνει ένα μήνα εκτός προπονήσεων λόγω θλάσης στον οπίσθιο μηριαίο στο φινάλε του αγώνα με την ΑΕΚ και του Ντόι, ο οποίος αποτελεί το μεγάλο κέρδος και πιστώνεται στον Μίτσελ.

Οπότε, είναι φανερό πως η πειραϊκή ομάδα χρειάζεται βασικό στόπερ υψηλής ποιότητας, καθώς έχει μπροστά της 23 αγώνες ακόμη στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 10 για τα playoffs κι άλλους 4-7 στο Κύπελλο, δηλαδή συνολικά 27-30 ματς.

Χρειάζεται ενίσχυση στα πλάγια άμυνας και επίθεσης

Όμως, ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση, τόσο στα πλάγια της άμυνας όσο και στις πτέρυγες της επίθεσης. Προς το παρόν, ούτε ο Βρσάλικο ούτε ο Μαρσέλο έχουν ανταποκριθεί στις προσδοκίες της διοίκησης, του τεχνικού επιτελείου και του κόσμου, ο Λάιντνερ δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην πρώτη ομάδα παρά μόνο στον Ολυμπιακό Β΄, ενώ ο Λαλά αποχώρησε πριν από δύο εβδομάδες.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ποιότητα στα άκρα της άμυνας, από τους Ρέαμπτσιουκ και Άβιλα που παίζουν συνεχώς έτσι ώστε ο Μίτσελ να μην αναγκάζεται να ψάχνει ενίοτε εναλλακτικές λύσεις στο πρόσωπο του Βρουσάι ή του Ανδρούτσου.

Σχετικά, με τα πλάγια της επίθεσης, ο Ντε λα Φουέντε αναμένεται να αποχωρήσει επιστρέφοντας στη Μαρσέιγ, ο Μπόουλερ δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ, ο Γκάρι Ροντρίγκες εξακολουθεί να χάνει παιχνίδια λόγω μυϊκών τραυματισμών και ο Μασούρας δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο τις τελευταίες περιόδους.

Για την ώρα, οι ερυθρόλευκοι έχουν πάρει περισσότερα τέρματα από τον Μπιέλ που είναι περισσότερο “δεκάρι” και λιγότερο εξτρέμ. Έτσι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις, προκειμένου να πάρει γκολ από τους εξτρέμ, διότι μπορεί να τα περιμένει όλα από τον Χάμες, τον Μπιέλ, τον Μπακαμπού και τον Αραμπί.

Δεν αποκλείεται να κινηθεί και για φορ

Μια και η αναφορά στους δύο σέντερ φορ, δεν αποκλείεται να υπάρξει συζήτηση για την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης, αφού τόσο ο Αμπουμπακάρ Καμαρά όσο και ο Ουί Τζο Χουάνγκ δεν έχουν πείσει και ο Μίτσελ τους αφήνει τελευταία εκτός αποστολής από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η ιδιαιτερότητα με τον Νοτιοκορεάτη στράικερ που είναι δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είναι πως έχει αγωνιστεί στην Μπορντό και στον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να παίξει σε τρίτη ομάδα στην Ευρώπη μέσα στην περίοδο, παρά μόνο σε συλλόγους σε άλλη ήπειρο τα πρωταθλήματα των οποίων ξεκινούν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες που θα αποκτηθούν, θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά και να είναι έτοιμοι αγωνιστικά ώστε να βοηθήσουν άμεσα, καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει συνεχόμενα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Με πληροφορίες από sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments