Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Βάζει μπρός για δύο εξτρέμ και έναν δημιουργικό μέσο

Παναθηναϊκός: Βάζει μπρός για δύο εξτρέμ και έναν δημιουργικό μέσο

Πηγή Φωτογραφίας: SPORT24

Μπαίνει επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού ενόψει Γενάρη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού (πλην των διεθνών) απολαμβάνουν διακοπές 8 ημερών μέχρι την επιστροφή τους στις προπονήσεις το απόγευμα της επόμενης Τρίτης (22/11), προκειμένου να μπουν σε ρυθμούς χειμερινής προετοιμασίας, ωστόσο, την ίδια ώρα στην Αθήνα μπαίνει πλέον επί τάπητος ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει Γενάρη. Γράφει ο Κώστας Γούλης.

Εκεί, όπου το “τριφύλλι” θα χρειαστεί δεδομένα ενίσχυση από τη μέση και μπροστά, προκειμένου να καλύψει το κενό του τραυματία Αϊτόρ και παράλληλα να αυξήσει τις επιλογές του και τις εναλλακτικές του στη δημιουργία και την εκτέλεση.

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχουν ήδη κάνει μία πρώτη συζήτηση για τις μεταγραφικές ανάγκες της ομάδας και είναι διαρκώς σε ανοικτή γραμμή, ωστόσο, μέχρι την Πέμπτη (17/11) θα γίνει μία πολύ πιο αναλυτική κουβέντα για να αρχίσουν να μπαίνουν σε μία σειρά οι προτεραιότητες σε θέσεις κι αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Πλάνο για δύο εξτρέμ και δημιουργικό μέσο

Μέχρι πρότινος, υπήρχε η εντύπωση, πως ο Παναθηναϊκός θα έκανε κίνηση κυρίως για δύο παίκτες: Έναν εξτρέμ “πρώτης γραμμής”, ο οποίος θα παίζει στ’ αριστερά και θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Καταλανό άσο, που θα χάσει το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν κι έναν δημιουργικό μέσο, που θα μπορεί να καλύψει το “8” και το “10”, προσφέροντας επιπλέον επιλογές στη δημιουργία κι ένα δυνατό “back up” πίσω από τον Μπερνάρ, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα άκρα της επίθεσης, όπως έκανε στους δύο τελευταίους αγώνες με Παναιτωλικό και Ατρόμητο μετά τον τραυματισμό του Παλάσιος.

Φαίνεται, ωστόσο, πως οι “πράσινοι” δεν θα μείνουν μόνο σ’ αυτές τις δύο μεταγραφές, αλλά θα κινηθούν για την απόκτηση κι ενός ακόμη εξτρέμ, ο οποίος θα αγωνίζεται κυρίως δεξιά, ως κάλυψη πίσω απ’ τον Παλάσιος.

Το ιδανικό “πακέτο” για τη συγκεκριμένη επιλογή θα ήταν να έχει τη δυνατότητα αγωνιστεί (υπό προϋποθέσεις) και στην κορυφή της επίθεσης, αν και στο “τριφύλλι” γνωρίζουν πως είναι δύσκολο να βρεθεί ένας τέτοιος “συνδυασμός” στο χειμερινό “παζάρι”, όπου η αγορά είναι πολύ πιο συμπιεσμένη.

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό δεν κοιτάζουν στην παρούσα φάση μόνο την ξένη αγορά για τις θέσεις των εξτρέμ, αλλά ρίχνουν… κλεφτές ματιές και στην εγχώρια αγορά, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζονται 1-2 περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει εδώ και καιρό “αθόρυβα” το τεχνικό τιμ του “τριφυλλιού”. Όπως έκανε και το περασμένο καλοκαίρι με τις περιπτώσεις των Λοντίγκιν και Γκάνεα.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν περιλαμβάνεται ο Μαντσίνι, όχι γιατί δεν ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ που αναζητά ο Παναθηναϊκός, αλλά διότι για πολλούς και διάφορους λόγους οι “πράσινοι” δεν θα έμπαιναν σε διαδικασία συζητήσεων/διαπραγματεύσεων με τον Άρη, απ’ την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ελεύθερος, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024.

Με πληροφορίες από sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments