Διεθνή

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία “όσο χρειαστεί”

Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ουκρανία “όσο χρειαστεί”

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Μίλι και Όστιν μίλησαν στους δημοσιογράφους μετά από μια εικονική συνάντηση μεταξύ δεκάδων υπουργών Άμυνας που υποστηρίζουν τον στρατό της Ουκρανίας με δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό υλικό, καθώς και εκπαίδευση, παροχή συμβουλών και υποστήριξη πληροφοριών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία στις προσπάθειές της να αμυνθεί από τις ρωσικές δυνάμεις εισβολής για όσο χρόνο χρειαστεί, δήλωσαν οι ανώτατοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι εναπόκειται στο Κίεβο να καθορίσει πότε και πώς να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.

“Η Ουκρανία θα συνεχίσει να αντέχει. Η Ουκρανία δεν πρόκειται να υποχωρήσει”, δήλωσε ο Στρατηγός Μαρκ Μίλι, πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία είναι ελεύθερη, “και θέλουν να παραμείνουν ελεύθερη”.

Ο Μίλι και ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν δήλωσαν και οι δύο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στηρίξουν την Ουκρανία για «όσο χρειαστεί», καθώς ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι πιθανότητες της Ουκρανίας για οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη, απόλυτη στρατιωτική νίκη δεν είναι υψηλές, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία εξακολουθεί να έχει σημαντική μαχητική ισχύ εντός της Ουκρανίας, παρά τις οπισθοδρομήσεις στο πεδίο της μάχης.

“Η πιθανότητα μιας ουκρανικής στρατιωτικής νίκης – που ορίζεται ως το να διώξουν τους Ρώσους από όλη την Ουκρανία για να συμπεριλάβουν αυτό που ισχυρίζονται ως Κριμαία – η πιθανότητα να συμβεί αυτό σύντομα δεν είναι μεγάλη, στρατιωτικά”, είπε ο Μίλι σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο.

Μίλι και Όστον μίλησαν στους δημοσιογράφους μετά από μια εικονική συνάντηση μεταξύ δεκάδων υπουργών Άμυνας που υποστηρίζουν τον στρατό της Ουκρανίας με δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό υλικό, καθώς και εκπαίδευση, παροχή συμβουλών και υποστήριξη πληροφοριών.

Ο Μίλι παραδέχθηκε τις ανεπιτυχείς προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογό του μετά από ένα φονικό χτύπημα πυραύλων στην Πολωνία την Τρίτη που προκάλεσε ανησυχίες για τη μετάδοση του πολέμου σε νατοϊκό έδαφος .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments