Διεθνή

Πύραυλοι στην Πολωνία: Το παρασκήνιο της νύχτας θρίλερ στη G20 – Ο Ζελένσκι πίεζε για παρέμβαση του ΝΑΤΟ

Πύραυλοι στην Πολωνία: Το παρασκήνιο της νύχτας θρίλερ στη G20 – Ο Ζελένσκι πίεζε για παρέμβαση του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: independent

Οι επαφές ηγετών και αξιωματούχων ήταν συνεχείς και γεμάτες ένταση, προκειμένου να μπορέσουν να μετριαστούν οι αντιδράσεις τόσο της πολωνικής πλευράς, όσο και της ουκρανικής που έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στη Ρωσία

Νύχτα θρίλερ ήταν της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη, όταν τα χτυπήματα πυραύλων στα πολωνικά εδάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, “ταξίδεψαν” σε χρόνο ρεκόρ στο Μπαλί της Ινδονησίας και στη Σύνοδο της G20.

Οι επαφές ηγετών και αξιωματούχων ήταν συνεχείς και γεμάτες ένταση, προκειμένου να μπορέσουν να μετριαστούν οι αντιδράσεις τόσο της πολωνικής πλευράς, όσο και της ουκρανικής που έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στη Ρωσία.

Όπως γράφει η Corriere Della Sera, οι συζητήσεις έλαβαν χώρα στο Μπαλί όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση των ηγετών της G7, αλλά και σε Ουάσινγκτον, Βαρσοβία και Κίεβο.

Το έργο των ηγετών ήταν ακόμα δυσκολότερο, καθώς δεν υπήρχαν σαφείς πληροφορίες για την προέλευση του χτυπήματος, την ώρα που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητούσε την επέμβαση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.

Το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία «δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μήνυμα της Ρωσίας προς τη σύνοδο της G20», εκτίμησε ο Ουκρανός πρόεδρος, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης στους ηγέτες της «Ομάδας των Είκοσι» που συνεδριάζουν στο Μπαλί της Ινδονησίας.

Όπως φαίνεται η ένταση εκτονώθηκε ώρες αργότερα, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν –αποχωρώντας από το Μπαλί- αναφέρθηκε στα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας για το χτύπημα. «Δεν φαίνεται πιθανό ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τους Ρώσους. Θα δούμε ποια θα είναι η ανασυγκρότηση των ειδικών του ΝΑΤΟ» σημείωσε ο Μπάιντεν.

Την ίδια ώρα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν να ζητούν από το δυτικό μπλοκ να «περιορίσει» τον Πούτιν, ώστε να αποφευχθεί το σενάριο μίας νέας κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή ή ακόμα χειρότερα προς έναν παγκόσμιο πόλεμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments