Ζώδια

Θέλει ελεύθερη σχέση; Δες τι να του απαντήσεις για να κολλήσει

Θέλει ελεύθερη σχέση; Δες τι να του απαντήσεις για να κολλήσει

Πηγή Φωτογραφίας: Sofia Gray -- Αρχείου

Η ανοιχτή σχέση είναι ίσως παραπάνω δημοφιλής από ότι μπορεί να φαντάζεσαι και η συναινετική πολυγαμία… φουντώνει, κυρίως ανάμεσα σε νεαρά άτομα που επιθυμούν να πειραματιστούν.

Μάλιστα, σύμφωνα με το psychologytoday και μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Temple», γύρω στο 4% των Αμερικανών που ζουν στον Βορρά επιλέγουν να κάνουν ανοιχτή σχέση. Και αυτό το νούμερο μπορεί να ακούγεται μικρό αλλά δεν είναι μιας και πρόκειται για 1 στα 25 ζευγάρια που κάνει κάτι τέτοιο, δηλαδή για 2,8 εκατομμύρια ζευγάρια σε σχέση με τον πληθυσμό.

Και να σημειωθεί πως μπορεί κάποιος να μην έκανε επίσημα ανοιχτή σχέση, αλλά το 21% των ερωτηθέντων από ένα δείγμα 2.270 Αμερικανών ενηλίκων, έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του σε πολυγαμικό δεσμό. Το εντυπωσιακό είναι πως όταν οι ερευνητές συνέκριναν την ικανοποίηση που εισπράττουν τα μονογαμικά άτομα σε σχέση με τα πολυγαμικά, βρήκαν πως οι πρώτοι δεν είναι τόσο ευχαριστημένοι τόσο από τη ζωή τους όσο και από τη σχέση τους.

στόσο, πολλοί θεωρούν τα πολυγαμικά άτομα που συνάπτουν ανοιχτές σχέσεις, αν όχι διαταραγμένα, σίγουρα προβληματικά, αν και οι περισσότερες έρευνες από όσες έχουν γίνει, σύμφωνα με το psychologytoday, καθιστούν σαφές πως πρόκειται για άτομα της διπλανής πόρτας και δεν έχουν διαφορές σε σχέση με τους μονογαμικούς.

Οι… κανόνες της ανοιχτής σχέσης

Στην ανοιχτή σχέση δεν υπάρχει το «με απάτησε, άρα χωρίζω». Είναι όλοι… ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες και σε νέα άτομα. Αυτό που φαίνεται να είναι ξεκάθαρο όμως, από την αρχή είναι πως όλοι έχουν κοινό σκοπό να περάσουν καλά μεταξύ τους και να είναι μακροπρόθεσμο. Δηλαδή δεν είναι πως κανονίζουν να συνευρεθούν για μια και μόνο φορά όπως στο one night stand.

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, μιλούν στο τηλέφωνο, βγαίνουν έξω, συναντούν τις οικογένειες τους όλοι μαζί, πηγαίνουν σε σεξ κλαμπ και οργανώνουν ή συμμετέχουν σε βραδιές ανταλλαγής συντρόφων. Βασική προϋπόθεση είναι η συναίνεση γιατί κανείς δεν πιέζει κανέναν.

Εξάλλου, τα πλεονεκτήματα που αναφέρουν οι πολυγαμικοί αφορούν στο ότι έχουν πιο ευτυχισμένες σχέσεις, στο ότι εκφράζουν πιο εύκολα τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, στο ότι απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ, στο ότι επικοινωνούν καλύτερα με του άλλους, στο ότι δεν αντιμετωπίζουν ψυχολογικά ζητήματα, όπως είναι η κατάθλιψη, και στο ότι δεν ζηλεύουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments