Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μέρα με τη νύχτα…

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μέρα με τη νύχτα…

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Είχε μεσολαβήσει η τελευταία σεζόν του #mexritelous, το 2020-21 όταν και ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε απλά τα Φάιναλ Φορ στα οποία έχει να βρεθεί από το 2012 αλλά και την πιθανότητα πως μπορεί να παλέψει για την 8αδα.

Κοιτώντας τρία χρόνια πριν την βαθμολογία της Ευρωλίγκας, κολλημένη στους 28 αγώνες εξαιτίας της οριστικής διακοπής λόγω κορωνοϊού βρίσκεις τον Παναθηναϊκό στην 6η θέση να παλεύει για ένα καλό πλασάρισμα στα πλέι οφ και τον Ολυμπιακό κάτω από την ζώνη της 8αδας με λίγες ελπίδες για κάτι καλύτερο. Ήταν η σεζόν 2019-20 όταν το #mexritelous είχε οδηγήσει τον Ολυμπιακό εκτός πρωταθλήματος παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα και τον Παναθηναϊκό να απολαμβάνει την μοναξιά του στην Ελλάδα θεωρώντας πως όλη αυτή η κατάσταση τον ευνοεί.

Όπως πολύ γρήγορα αποδείχτηκε στην πράξη τελικά του κόστισε πολύ περισσότερο από ότι του Ολυμπιακού που επιστρέφοντας την περσινή σεζόν έφερε άρδην τα πάντα τούμπα…

Είχε μεσολαβήσει η τελευταία σεζόν του #mexritelous, το 2020-21 όταν και ο Παναθηναϊκός δεν ξέχασε απλά τα Φάιναλ Φορ στα οποία έχει να βρεθεί από το 2012 αλλά και την πιθανότητα πως μπορεί να παλέψει για την 8αδα. Καταλαμβάνει την 16η θέση, τρίτη από το τέλος, με ρεκόρ 11-23 την ώρα που και ο Ολυμπιακός μένει 12ος με 16-18.

Εκείνο το καλοκαίρι έδειξε και απέδειξε πως οι δύο ομάδες είχαν πάρει διαφορετικούς δρόμους. Ο Ολυμπιακός που επέστρεφε στις ελληνικές διοργανώσεις πόνταρε στον προπονητή του, «οχύρωσε» ότι καλό είχε σε υλικό και το πλαισίωσε με ποιοτικούς παίκτες και πολύ γρήγορα είδε τα αποτελέσματα.

Την ώρα που ο Ολυμπιακός «έκτιζε» μέρα με την μέρα στον Παναθηναϊκό το πλάνο που κατήρτισε για την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα και την διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα κατέρρεε…

Το τέλος της σεζόν βρήκε τις δύο ομάδες σε απόσταση… μιλίων! Ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το νταμπλ με νίκες επί του Παναθηναϊκού και ένα εντυπωσιακό σερί στο 7-0. Είχε πάει στο Φάιναλ Φορ στο Βελιγράδι πιστοποιώντας την επιστροφή του στην ελίτ της Ευρώπης και χάνοντας την πρόκριση στον τελικό με το απίστευτο buzzer beater του Μίσιτς.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε στο φινάλε της κανονικής περιόδου να αποφύγει την τελευταία θέση της βαθμολογίας τερματίζοντας 13ος στους 15 (καθώς είχαν αποβληθεί οι Ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία) με ρεκόρ 9-19.

Το σκηνικό στο ελληνικό μπάσκετ είχε αλλάξει για τα καλά σε όλα τα επίπεδα. Με τον Ολυμπιακό να ποντάρει στην ισχυρή ομάδα που έχει δημιουργήσει, βάζοντας στοχευμένα παίκτες που τον ανεβάζουν στο ρόστερ του και τον Παναθηναϊκό να αλλάζει τα πάντα, ξανά, σε μια νέα προσπάθεια restart. Νέος προπονητής, νέοι παράγοντες, νέοι παίκτες, μεταγραφές ακόμη και πριν λίγο καιρό με την άφιξη του Μπέικον.

Ο Παναθηναϊκός που όμως πλην της πολύ δύσκολης αποστολής που έχει να φτιάξει μια νέα ομάδα από την αρχή έχει να αντιμετωπίσει και την αναπόφευκτη σύγκριση με τον μεγάλο του αντίπαλο που τον «βαραίνει» ακόμη περισσότερο.

Το 2-6 του Παναθηναϊκού στη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα και κυρίως οι αποκαρδιωτικές εμφανίσεις που κάνει όπως χθες στην Πόλη, όπως προηγουμένως στο Βερολίνο γίνεται ακόμη χειρότερο με το εντυπωσιακό 6-2 του Ολυμπιακού που φιγουράρει στη 2η θέση της διοργάνωσης και θα μπορούσε αν δεν είχε… αυτοκτονήσει με την Βαλένθια να είναι παρέα με τον Ιτούδη και τη Φενέρ στην κορυφή.

Τον Ολυμπιακό που ξέχωρα από τα αποτελέσματα πείθει πως μπορεί να πάει μέχρι τέλους φέτος γράφοντας ιστορία, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ με ένα πλούσιο υλικό και παίκτες που «σαρώνουν» όπως ο Βεζένκοφ που είναι αυτή την στιγμή ο Νο1 στην Ευρωλίγκα! Η σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι πραγματικά αυτό που λέμε «η μέρα με τη νύχτα». Αν αυτό μπορεί να αλλάξει;

Με τα τωρινά δεδομένα ο Παναθηναϊκός δέχεται τεράστια πίεση και το πιθανότερο είναι αν η διαβολοβδομάδα δεν πάει καλά να υπάρξουν (ξανά) σαρωτικές αλλαγές όπως αναφέρεται και στα σχετικά ρεπορτάζ με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο Ολυμπιακός από την άλλη λειτουργεί ρολόι, ξεπερνώντας και άσχημες στιγμές όπως οι δύο σερί ήττες στο ΣΕΦ, δείχνοντας σταθερότητα και κυρίως μια σοβαρότητα που μπορεί να τον οδηγήσει ψηλά σε συνδυασμό με όλο το «πακέτο» που διαθέτει η ομάδα του Μπαρτζώκα.

Στις αρχές του Δεκέμβριου θα συναντηθούν ξανά στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα, όμως ένα ματς από μόνο του δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα. Φάνηκε και στο περσινό πρωτάθλημα με την ήττα του Ολυμπιακού, την μοναδική από τον ΠΑΟ, στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Η ουσία είναι πως οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεφύγει κατά πολύ από τους πράσινους που έχουν μπει και πάλι σε έναν επικίνδυνο κύκλο αναζητώντας απαντήσεις σε μια έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολη εξίσωση.

Πηγή: in.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments