Τεχνολογία

Νέο σκάνδαλο στο Facebook με υπαλλήλους να δίνουν πρόσβαση σε λογαριασμούς τρίτων έναντι αμοιβής

Νέο σκάνδαλο στο Facebook με υπαλλήλους να δίνουν πρόσβαση σε λογαριασμούς τρίτων έναντι αμοιβής

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δεν λέει να ηρεμήσει η κατάσταση στην Meta με ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία.
Δεν λέει να ηρεμήσει η κατάσταση στην Meta με ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα για την εταιρεία. H Wall Street Journal έφερε στη δημοσιότητα ένα ακόμη σκάνδαλο που προκύπτει από το εσωτερικό της Meta.

Όπως φαίνεται, η εταιρεία του Facebook απέλυσε δεκάδες εργαζομένους που αποδείχτηκε ότι εκμεταλλεύτηκαν ένα εσωτερικό εργαλείο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς τρίτων με αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά.

Οι -πρώην πλέον- υπάλληλοι εργάζονταν στον τομέα ασφάλειας και είχαν πρόσβαση σε ένα εργαλείο με την κωδική ονομασία “Oops”, το οποίο και χρησιμοποιούσαν για να βοηθήσουν όσους έχουν ξεχάσει τον κωδικό του λογαριασμού τους.

Η Meta ανακάλυψε ότι κάτι δεν πάει καλά όταν η χρήση του άρχισε να πολλαπλασιάζεται (έφτασε στο +56%) σε σχέση με τα περασμένα χρόνια και έτσι ξεκίνησαν οι εσωτερικές έρευνες.

Όπως αποδείχτηκε, οι υπάλληλοι της Meta προσέφεραν με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση σε τρίτους, έναντι αρκετών δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρθηκε ότι μάλιστα λογαριασμοί επανήλθαν σε ενεργή κατάσταση, αφού είχαν παραδοθεί σε hackers!

Πηγή εικόνας: Indiatimes

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments