Διεθνή

Ο Σολτς προβλέπει κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Σολτς προβλέπει κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου Reuters

Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για την κλιμάκωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, λόγω της τροπής που έχει πάρει ο πόλεμος και των αυξανόμενων αποτυχιών για τα ρωσικά στρατεύματα

Την περαιτέρω κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία προβλέπει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, όπως αναφέρεται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πιο ειδικά, ο Σολτς παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung και υποστήριξε ότι η τόνωση της πολεμικής έντασης πρέπει να θεωρείται δεδομένη για τους Γερμανούς και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για την κλιμάκωση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, λόγω της τροπής που έχει πάρει ο πόλεμος και των αυξανόμενων αποτυχιών για τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Όλαφ Σολτς ρωτήθηκε και για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα. Απάντησε ότι το ταξίδι αυτό ήταν πραγματικά σημαντικό και για τα γερμανικά συμφέροντα, επειδή διατύπωσε την κοινή στάση των δύο χωρών κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ωστόσο, ο Σολτς κατηγορείται ότι με το ταξίδι αυτό λειτούργησε νομιμοποιητικά για τον κινεζικό επεκτατισμό, ο οποίος δεν έχει εκφρασθεί ακόμη με σαφήνεια εναντίον του ρωσικού ιμπεριαλισμού και, άρα, εναντίον του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγαίνοντας μόνος στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (ΛΔΚ) στις 4 Νοεμβρίου με πολλούς επιχειρηματικούς ηγέτες, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προκάλεσε πολλές επικρίσεις.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία μεμονωμένη, αμιγώς διμερή και ασυντόνιστη δράση.  Είναι ωστόσο παρακινδυνευμένο να υποστηριχθεί ότι το ταξίδι αυτό επέτεινε ακόμη περισσότερο τον νεοιμπεριαλισμό του Πούτιν σε βάρος της Ουκρανίας. Αυτό που θα μπορούσε να θεμελιωθεί αρκετά πειστικά η εξυπηρέτηση εθνικών, γερμανικών συμφερόντων και ένας βαθμός διεθνούς νομιμοποίησης του ρωσικού παράγοντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments