Διεθνή

Ιερουσαλήμ: Δύο εκρήξεις η μία κοντά σε στάση λεωφορείου – Τουλάχιστον 18 τραυματίες

Ιερουσαλήμ: Δύο εκρήξεις η μία κοντά σε στάση λεωφορείου – Τουλάχιστον 18 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: jpost

Η αστυνομία αντιμετωπίζει τις δύο εκρήξεις ως συντονισμένη επίθεση

 Δύο εκρήξεις σε στάσεις λεωφορείων στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους 14, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι, σε αυτό που η ισραηλινή αστυνομία είπε ότι φαίνεται να είναι επίθεση από Παλαιστίνιους μαχητές.

Η πρώτη έκρηξη, σημειώθηκε κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων. Σύμφωνα με την αστυνομία φαίνεται να προκλήθηκε από μια βόμβα που τοποθετήθηκε σε μια τσάντα κοντά σε λεωφορείο.

Λίγο αργότερα δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στη βόρεια Ιερουσαλήμ, στη συνοικία Ραμότ.

 

Η έκρηξη κοντά σε στάση λεωφορείου στην είσοδο της Ιερουσαλήμ τραυμάτισε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο σημείο, αλλά η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την αναφορά και είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα, αλλά τουλάχιστον δύο από τους τραυματίες τραυματίστηκαν σοβαρά, ανέφεραν οι υπηρεσίες ασθενοφόρου.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν συντρίμμια σκορπισμένα γύρω από τη σκηνή της έκρηξης, η οποία αποκλείστηκε από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η έκρηξη έγινε μετά από μήνες έντασης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αφού ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε μια καταστολή στον απόηχο μιας σειράς θανατηφόρων επιθέσεων στο Ισραήλ.

Με πληροφορίες από jpost/reuters

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments