Πολιτική

Αθήνα σε Άγκυρα για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Αθήνα σε Άγκυρα για την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία: Η Τουρκία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα
«Αβάσιμες οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελληνικής διπλωματίας

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος. «Αβάσιμες οι μονομερείς αιτιάσεις της Τουρκίας», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ελληνικής διπλωματίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη δήλωση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου αναφορικά με τις περιοχές έρευνας και διάσωσης, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Η Τουρκία για μια ακόμα φορά διαστρεβλώνει πλήρως την πραγματικότητα προκειμένου να στηρίξει τις μονομερείς και αβάσιμες αιτιάσεις της.

Στην προκειμένη περίπτωση, η τουρκική πλευρά προσπαθεί να εξισώσει ένα διμερές Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο συνάφθηκε με γνώμονα τον πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους Διεθνείς κανόνες με ανυπόστατες και παράνομες μονομερείς αιτιάσεις της που καταπατούν βασικές έννοιες του Διεθνούς Δικαίου.

Απάντηση του Εκπροσώπου Υπουργείου Εξωτερικών σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις μονομερείς τουρκικές αιτιάσεις για την υπογραφή Μνημονίου μεταξύ Ελλάδας & Αιγύπτου για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης

🔗https://t.co/BsjS3HyTB9 pic.twitter.com/ySQEyjxLja

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) November 23, 2022

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments