Αθλητισμός

Derrick: Ο μόνος που τιμά την φανέλα και προσπαθεί να δώσει παράδειγμα στους άλλους

Derrick: Ο μόνος που τιμά την φανέλα και προσπαθεί να δώσει παράδειγμα στους άλλους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurohoops

Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια 88-85 - Σε κάθε ματς δίνει το 101% του μα δεν αρκεί μόνο ο Derrick!

Ο Παναθηναϊκός «καρδιοχτύπησε» και δεν ήταν συνεπής σε όλο το παιχνίδι απέναντι στους Ιταλούς, αλλά πήρε μια νίκη που του «αγοράζει» χρόνο και ηρεμία, ειδικά αν συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στη Βιλερμπάν (25/11, 21:00). Οι «πράσινοι» σε ένα ματς – θρίλερ έριξαν στο καναβάτσο (στην παράταση) την πιο «ισχυρή» Βίρτους Μπολόνια (4-5 ρεκόρ), βελτίωσαν το δικό τους ρεκόρ σε 3-6 και θα ψάξουν το 2/2 στη «διαβολοβδομάδα» για να πάρουν μια βαθιά «ανάσα».

View this post on Instagram

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague)

Το παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα του «τελικού» είχε… στραβώσει για τους γηπεδούχους για 25′, αλλά ο Ντέγιαν Ράντονιτς βρήκε παίκτες – προσωπικότητες στο ρόστερ του και μαζί με το «φλεγόμενο» ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» έφτασε σε μια σπουδαία νίκη στην παράταση.

Για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την τεράστια εμφάνιση του Ντέρικ Ουίλιαμς. Το άλλοτε Νο. 2 του NBA Draft μέτρησε 26 πόντους με 5/7 δίποντα και 5/8 τρίποντα, κατέβασε 8 ριμπάουντ, ενώ έβαλε και το τρίποντο – μαχαιριά στην παράταση. Παράλληλα, ο Νέιτ Ουόλτερς είχε 18π. με 4/7 3π. και 4ασ., ενώ ο Ντουέιν Μπέικον παρά την αστοχία του (3/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα) έβαλε ένα κομβικό γκολ – φάουλ στο τελευταίο λεπτό του έξτρα πεντάλεπτου. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 14 πόντους με (5π. στο φινάλε), με τον Πάρις Λι να βοηθάει από την μεριά του (15π., 3ασ.) και τον Αρτούρας Γκουντάιτις να κάνει… κατάθεση ψυχής (10π., 3ρ., 3ασ.).

Στην αντίπερα όχθη, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαμ Τζαϊτέ (20π., 10ρ.), που ταυτόχρονα ήταν και ο… μοιραίος, καθώς θα μπορούσε να τελειώσει το ματς αν δεν έχανε ένα «πέναλτι» στο 39′. Υψηλή πτήση και για τον Σέμι Οτζελέγε (19π., 5ρ.).

Έμεινε για 8′ χωρίς εντός πεδιάς ο Παναθηναϊκός και το «πλήρωσε»

Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι (6-11 στο 5′ με 2/2 3π. του Ντάνιελ Χάκετ και 5π. του Μάμ Τζαϊτέ) και εκμεταλλεύτηκαν το άστοχο ξεκίνημα του «τριφυλλιού» (2/9 σουτ). Η ζώνη του Σέρτζιο Σκαριόλο έβαλε ακόμα πιο δύσκολες… εξισώσεις στους γηπεδούχους, με το σερί της Βίρτους Μπολόνια να φτάνει το 12-0 (6-15 στο 7′). Ο Παναθηναϊκός, που έμεινε χωρίς σκορ για 4′ λεπτά, είχε και ένα διάστημα 8′ δίχως εύστοχη εντός πεδιάς προσπάθεια (από το κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη στα 53” μέχρι το τρίποντο του Πάρις Λι στο 8’53”). Έτσι, για άλλη μια φορά οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να… κυνηγούν από νωρίς (12-21 στο 10′) μετρώντας 1/8 δίποντα και 2/7 τρίποντα στην 1η περίοδο.

Βρήκε… παλμό το «τριφύλλι» μέσα από την επίθεσή του

Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε ένα σχήμα με τους Ουόλτερς και Λι μαζί στο παρκέ, έκανε ένα μικρό 5-0, αλλά είδε τον Σέμι Οτζελέγε να του υψώνει ένα… τείχος (10π. ο πρώην παίκτης των Σέλτικς και 17-27 στο 12′). Ωστόσο, οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια… ζωής και ανάκαμψης με δυο γκολ – φάουλ από τους Ντουέιν Μπέικον – Αρτούρας Γκουντάιιτς (24-28 στο 14′). Παράλληλα, θετικός ήταν και ο Νέιτ Ουόλτερς (10π. και 28-30 στο 16′). Οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει στο ματς μέσα από την επίθεσή τους και πιο συγκεκριμένα χάρη στο ταλέντο και την ποιότητα ορισμένων παικτών τους, αλλά ο Ίφε Λούντμπεργκ με 9π. φρόντισε ώστε να μην ανατραπούν… ριζικά τα δεδομένα (35-41 στο 19′). Τελικά, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-41 και η ελληνική ομάδα ήταν ξανά «ζωντανή».

«Πράσινο ξέσπασμα» με 17-0 σερί και… βροχή τριπόντων

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» μπήκαν νωθροί (43-58 στο 24′) και βρέθηκαν στο -8 (45-53) «πληρώνοντας» το γεγονός πως δεν μπορούσαν να περιορίσουν τον Σέμι Οτζελέγε (17π.). Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο ήρθε το… ξέσπασμα του «τριφυλλιού». Οι «ηρωικές» προσπάθειες των Ουόλτερς – Ουίλιαμς ξεσήκωσαν το ΟΑΚΑ και «ροκάνισαν» την απόσταση (53-55 στο 27′), με τον ασταμάτητο Αμερικανό πλέι μέικερ να φτάνει τους 18π. και να βάζει μπροστά την ομάδα του (56-55 στο 28′). Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε… επιθετικό φεστιβάλ του Παναθηναϊκού, τα τρίποντα «έπεφταν» σαν βροχή και η ομάδα του Ράντονιτς με ένα εντυπωσιακό 17-0 πήρε τα ηνία (62-55 στο 29′). Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο είχαν χάσει το «καθαρό μυαλό» τους, ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε ορισμένες κακές επιλογές και ο εντυπωσιακός Ουίλιαμς (18π.) έβαλε το… κερασάκι με ένα τρομερό τρίποντο at the buzzer για το 67-62 του 30′. Σημαντικός στο «πράσινο» 17-0, που έγινε με τον Μπέικον στον πάγκο, ήταν και ο Πάρις Λι, που πίεζε πάνω στην μπάλα και έβαζε τα σουτ που του έδινε η αντίπαλη άμυνα χωρίς να… εκβιάζει προσπάθειες (13π. με 4/6 στο 30′).

Δεν είχαν ενέργεια οι γηπεδούχοι, αλλά το έστειλαν στην παράταση με Λι και ένα χαμένο… πέναλτι του Τζαϊτέ

Ο Μπέικον, που μετρούσε 3/11 σουτ, επέστρεψε με τους γηπεδούχους στο +7 (69-62 στο 32′), αλλά το τέμπο είχε πέσει και ο Παναθηναϊκός είχε χάσει τη «φρεσκάδα» του, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Ιταλοί για να μείνουν κοντά (71-68 στο 36′). Μετά το τάιμ άουτ ο Ράντονιτς επανέφερε τον Παπαγιάννη και από ένα δικό του επιθετικό ριμπάουντ ήρθε η τρίποντη – ανάσα του Ουίλιαμς (74-68), στην οποία «απάντησε» ο Λούντμπεργκ (74-71 στο 37′).

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Οι «πράσινοι» με μια αλληλουχία κακών επιλογών στην επίθεση (άστοχο τρίποντο του Λι, επιθετικό φάουλ του Παπαγιάννη, χαμένο δίποντο του Μπέικον) δεν μπόρεσαν να νιώσουν ασφαλείς και μετά το 74-73 του Οτζελέγε (38′) η Βίρτους προσπέρασε με ένα κομβικό τρίποντο του Τεόντοσιτς (74-76 με 82” για το τέλος). Με 55” για το φινάλε το τρίποντο του Μπέικον βρήκε στο σίδερο, αλλά ο Τζαϊτέ έχασε ένα… πέναλτι στο 39’30” που θα έδινε «μαξιλαράκι» στην ομάδα του. Έτσι, το ματς έμεινε «ανοιχτό», με τον Ράντονιτς να πηγαίνει σε small ball με τον Πονίτκα αντί του Παπαγιάννη. Με 11” στο ρολόι ο Λι διάβασε την ανισορροπία στην άμυνα του Σκαριόλο και με ένα εύκολο λέι απ ισοφάρισε (76-76), με τον Ιταλό head coach να καλεί τάιμ άουτ. Το small ball παρέμεινε και στην πιο κρίσιμη άμυνα του αγώνα, ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε ένα τραβηγμένο τρίποντο και ο Λι επιχείρησε να βρει στόχο πίσω από το κέντρο. Η μπάλα έφτασε στη στεφάνη, αλλά δεν του έκανε το χατήρι και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (76-76).

Ο Ουίλιαμς έβαλε το σουτ του αγώνα και ο Παναθηναϊκός πήρε την… ματσάρα

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα άστοχο δίλεπτο στην παράταση, όμως και οι Ιταλοί έκαναν δυο λάθη και το «θρίλερ» συνεχίστηκε (78-78 στο 42′). Και τότε ήρθε η… στιγμή του Γκουντάιτις, ο οποίος πρώτα έκανε τάπα στον Λούντμπεργκ και μετά σκόραρε με υπερπροσπάθεια για το 80-78, προτού δώσει ξανά τη θέση του στον Παπαγιάννη. Ο Τζαϊτέ έβαλε 2/2β. και ακολούθησαν από ένα άστοχο τρίποντο για Ουόλτερς και Οτζελέγε (80-80 με 100” για την λήξη). Ο Λι πήρε μια κακή επιλογή και ο Χάκετ στην άλλη πλευρά ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο (80-83 στο 44′). Ωστόσο, τίποτα δεν είχε τελειώσει, καθώς ο Μπέικον, που μέχρι τότε μετρούσε 3/15 σουτ, έβαλε ένα γκολ – φάουλ από… χρυσό και ισοφάρισε με τη συμπληρωματική βολή (83-83 με 51” για το τέλος).

View this post on Instagram

A post shared by Panathinaikos BC (@paobcgr)

Ο Λούντμπεργκ νίκησε στα πόδια τον Παπαγιάννη για το 83-85, αλλά ο Έλληνας σέντερ… εξιλεώθηκε «γραπώνοντας» την μπάλα σε μια επίθεση που έμοιαζε χαμένη για τους γηπεδούχους. Ο “Big Papa” την έδωσε στον Λι, εκείνος με έξτρα πάσα βρήκε τον Ουίλιαμς και ο «καυτός» Αμερικανός ευστόχησε πίσω από τα 6,75μ. στο σουτ της βραδιάς για το 86-85. Με 16” ο Σκαριόλο πήρε τάιμ άουτ και όλα… κρέμονταν σε μια κλωστή, με όλο το ΟΑΚΑ όρθιο και τον Ράντονιτς να επιλέγει ξανά χαμηλό σχήμα. Ο Λούντμπεργκ πέρασε στα πόδια τον Λι, αλλά με το χέρι του απώθησε τον Ουίλιαμς και οι διαιτητές σφύριξαν το επιθετικό φάουλ με 9” για το φινάλε της παράτασης. Ο Παναθηναϊκός είχε πια το ματς στον έλεγχό του και ο ψύχραιμος Μπέικον με 2/2 βολές «έγραψε» το 88-85. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν φάουλ, ο Μίλος δοκίμασε ένα «σκοτωμένο» σουτ από τα 8,5μ. που δεν βρήκε καν το ταμπλό και ο Παναθηναϊκός πήρε το μεγάλο «θρίλερ» (88-85 τελικό).

Με πληροφορίες από SDNA.gr [Γιώργος Ζάκκας]

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments