Διεθνή

Die Zeit: Το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία

Die Zeit: Το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ξανά επιθέσεις σε κουρδικούς στόχους στη βόρεια Συρία. Κατά συνέπεια, η Τουρκία χρησιμοποιεί όπλα στο έδαφος.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, η Τουρκία επιτέθηκε ξανά σε κουρδικούς στόχους στη βόρεια Συρία. Οι τουρκικές δυνάμεις πυροβόλησαν πολλά χωριά αυτήν την Πέμπτη και επιτέθηκαν σε μια περιοχή με drone, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αρχικά δεν υπήρξαν αναφορές για νεκρούς ή τραυματίες.

Λέγεται ότι βομβαρδίστηκε μια στρατιωτική βάση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στο Κομπάνι. Σύμφωνα με την Τουρκία,  χρησιμοποιεί επίσης όπλα στο έδαφος.

Η Τουρκία πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG και του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος PKK στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία από το βράδυ της Κυριακής . Η τουρκική κυβέρνηση τους κατηγορεί για μια επίθεση στον εμπορικό δρόμο İstiklal της Κωνσταντινούπολης πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες. Ωστόσο, και οι δύο ομάδες το διέψευσαν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν το YPG ως εταίρο στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής πολιτοφυλακής του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στη Συρία.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν άμεση αποκλιμάκωση. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανησυχεί βαθιά για τις πρόσφατες στρατιωτικές ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή. Απείλησαν τον κοινό στόχο της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους (IS). έθεσαν επίσης σε κίνδυνο πολίτες και αμερικανούς στρατιώτες που στάθμευαν στην περιοχή.

«Κατανοούμε ότι η Τουρκία έχει θεμιτές ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με την τρομοκρατία», είπε ο Πράις. Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κλιμάκωσης στη Συρία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments