Διεθνή

Euronews: ΕΕ – «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για το μεταναστευτικό οι χώρες της Μεσογείου

Euronews: ΕΕ – «Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για το μεταναστευτικό οι χώρες της Μεσογείου

Πηγή Φωτογραφίας: BBC/Aρχείου

Οι 27 χώρες μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χώρες της Μεσογείου σε σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Οι 27 υπουργοί εσωτερικών και μετανάστευσης προσπαθούν να βάλουν τέλος στο σκηνικό διχόνοιας που έχει διαμορφωθεί εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η τσεχική προεδρία καλεί την Γαλλία και την Ιταλία να σταματήσουν την δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή το πλοίο «Ocean Viking».

«Βλέπουμε μια νέα μεθοδολογία, οι διακινητές ανακαλύπτουν νέους τρόπους μεταφοράς μεταναστών. Πλέον χρησιμοποιούν μεγάλα ιδιωτικά, εμπορικά σκάφη που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Αυτή είναι μια τελειώς νέα πραγματικότητα για όλες τις χώρες της Μεσογείου. Πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε και αυτό το πρόβλημα» δήλωσε στο Euronews o Νίκος Νουρής.

Οι χώρες της MED 5, δηλαδή η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία, η Ισπανία και η Μάλτα ζητούν να αλλάξει η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου. Ακόμη υποστηρίζουν πως η εθελοντική μετεγκατάσταση απέτυχε, γι’ αυτό και ζητούν περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Τα πέντε κράτη εκτιμούν ότι το 2022 θα υποδεχθούν περίπου 160.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι εταίροι τους έχουν προσφερθεί να δεχτούν λιγότερους από 2.0000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments