Πολιτική

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Σήμερα η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Μητσοτάκης στο Λονδίνο: Σήμερα η συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi/Eurokinissi

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση έρχεται ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, κατόπιν πρόσκλησης του Καρόλου, στην έπαυλη Dumfries House

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τη βρετανική πρωτεύουσα και σήμερα θα συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Οι τρεις σταθμοί της επίσκεψης Μητσοτάκη

Το πρωί, ο πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών με την Morgan Stanley. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 300 συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του, κ. Αλέξη Πατέλη, θα έρθει σε επαφή με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η ατζέντα του πρωθυπουργού

  • Θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας
  • Μείωση της ανεργίας
  • Αύξηση του ΑΕΠ
  • Διπλασιασμός εξαγωγών
  • Μεταρρυθμίσεις

Στις επτά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ, γεγονός που, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, αποτυπώνει το ενδιαφέρον του βασιλιά της Αγγλίας για τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση έρχεται περίπου 7 μήνες μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, κατόπιν πρόσκλησης του Καρόλου, στην έπαυλη Dumfries House, στη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την αξιοποίηση του Τατοΐου. Σχεδιασμοί οι οποίοι θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού με τον βασιλιά Κάρολο.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο London School of Economics για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, το σχέδιό του ενόψει της διεκδίκησης μίας νέας κυβερνητικής θητείας και τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής σε εκδήλωση με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες τηρήσαμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση. Τόνισε ακόμη ότι «η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης» και ότι «η οικονομία είναι σε καλό δρόμο. Εκτός όμως από την οικονομία, έχουμε καταφέρει να στηρίξουμε με προσήλωση τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Τώρα, τα στηρίζουμε απέναντι σε μια πρωτοφανή άνοδο στις τιμές τις ενέργειας».  Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο στόχος για τις επερχόμενες κάλπες είναι η αυτοδυναμία «για να κυβερνηθεί η χώρα με αποτελεσματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments