Διεθνή

Τέξας: Αγωγή αποζημίωσης 27 δισ. δολαρίων κατέθεσαν θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο

Τέξας: Αγωγή αποζημίωσης 27 δισ. δολαρίων κατέθεσαν θύματα της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο

Πηγή Φωτογραφίας: vox

Ήταν ο πιο φονικός πυροβολισμός σε σχολείο των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία με θύματα πολλά παιδιά

Τα θύματα της μαζικής επίθεσης στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε του Τέξας, όπου σκοτώθηκαν 9 παιδιά και δύο δάσκαλοι τον περασμένο Μάιο έχουν καταθέσει αγωγή 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων εναντίον μιας σειράς δημόσιων φορέων και αξιωματούχων, ζητώντας αποζημίωση για συνεχιζόμενο τραύμα.

Η αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας κατονομάζει την πόλη Uvalde, το αστυνομικό τμήμα της, τη σχολική περιφέρεια, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας και αρκετούς αστυνομικούς και σχολικούς αξιωματούχους, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησαν τα πρωτόκολλα “ενεργού σκοπευτή”.

Η τραγωδία της 24ης Μαΐου συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι σφαγιασθέντες μαθητές ήταν ηλικίας 9 έως 11 ετών και η αστυνομία περίμενε περισσότερο από μία ώρα, ενώ μερικά παιδιά κάλεσαν σε βοήθεια, προτού εισβάλουν στην τάξη και σκοτώσουν τον δράστη.

Ήταν ο πιο φονικός πυροβολισμός σε σχολείο των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και πολλά παιδιά τραυματίστηκαν.

Η ομαδική αγωγή ζητά αποζημίωση για τους επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων των γονέων των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν και των παιδιών που έγιναν μάρτυρες της σφαγής, δήλωσε ο δικηγόρος Τσαρλς Μπόνερ, του οποίου η δικηγορική εταιρεία στην Καλιφόρνια άσκησε τη μήνυση. Οποιοσδήποτε άλλος βρίσκεται στη «ζώνη κινδύνου» θα μπορούσε να συμμετάσχει στη νομική διαδικασίαι, είπε ο Μπόνερ.

Παράλληλα, η πόλη μήνυσε την Πέμπτη την εισαγγελέα επειδή δεν παρέδωσε το ερευνητικό υλικό που σχετίζεται με τον πυροβολισμό. Η πόλη ζητά από έναν κρατικό δικαστή να αναγκάσει το εισαγγελικό γραφείο να παραδώσει αρχεία από όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments