Nέα της αγοράς

Financial Times: Οι πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου

Financial Times: Οι πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου

Πηγή Φωτογραφίας: British Vogue

Η ετήσια λίστα των Financial Times με τις πιο επιδραστικές γυναίκες για τη χρονιά που φεύγει

Όπως κάθε Δεκέμβριο, η ειδική έκδοση Γυναίκες της Χρονιάς των Financial Times διερευνά τα επιτεύγματα των γυναικών σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής και συνθέτει μία λίστα με τις πιο επιδραστικές γυναίκες του κόσμου.

Την ευθύνη για τη σύνθεση της σχετικής λίστας αναλαμβάνουν δημοσιογράφοι των FT από δεκάδες διεθνή γραφεία, πρώην γυναίκες της χρονιάς αλλά και απλοί αναγνώστες. Όπως αναφέρεται στο σχετικό εισαγωγικό σημείωμα της λίστας, πρόκειται «για μια γιορτή, αλλά και ένα τρόπο εναλλαγής της εξουσίας και της επιρροής».

Ακολουθεί η σχετική λίστα των Financial Times:

Oleksandra Matviichuk – Δικηγόρος | Χρονικογράφος εγκλημάτων πολέμου

Η 39χρονη δικηγόρος και ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει αναλάβει τη συγκέντρωση στοιχείων για τα εγκλήματα πολέμου που έχουν γίνει στην Ουκρανία μέσω της οργάνωσης Center for Civil Liberties, της οποίας ηγείται. Από την αρχή του πολέμου η CCL έχει καταγράψει 27.000 υποθέσεις εγκλημάτων πολέμου από τα ρωσικά στρατεύματα, από τον βομβαρδισμό σχολείων και μαιευτηρίων μέχρι βασανιστήρια και εκτελέσεις. Τον Οκτώβριο η οργάνωση της Matviichuk έλαβε βραβείο Νόμπελ

Ketanji Brown Jackson – Μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ

Η Jackson είναι η πρώτη αφροαμερικανή που έγινε μέλος του αμερικανικού Ανώτατου Δικαστηρίου στα πάνω από 230 χρόνια ιστορίας του θεσμού. Πέρα από ένα σύμβολο για την μαύρη κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί και «ένα λαμπρό νομικό μυαλό». Γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1970 στην Ουάσιγκτον και μεγάλωσε στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Francesca Bellettini – Διευθύνουσα Σύμβουλος της Saint Laurent

Βρίσκεται στο τιμόνι του οίκου μόδας Yves Saint Laurent από το 2013, διάστημα κατά το οποίο η εταιρεία σημειώνει συνεχή ανάπτυξη, με το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο να εμφανίζει έσοδα ύψους 916 εκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 40%. Είναι κάτοχος του γαλλικού Παρασήμου της Λεγεώνας της Τιμής, αν και έχει καταγωγή από την Ιταλία και μιλά ελάχιστα γαλλικά.

Jane Fraser – Διευθύνουσα Σύμβουλος της Citigroup

Κατέκτησε έναν άκρως ανδροκρατούμενο χώρο, όπως αυτός της Wall Street, όταν το 2021 ανέλαβε στα χέρια της τις τύχες μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Ηγείται ενός οργανισμού που απασχολεί πάνω από 220.000 εργαζόμενους.

Karen Lynch – Διευθύνουσα Σύμβουλος της CVS Health

Πρόκειται για το πρόσωπο που επαναπροσδιόρισε τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες αν και δεν είναι η ίδια γιατρός. Ανέλαβε το πόστο της επικεφαλής στην μεγαλύτερη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης της χώρας εν μέσω πανδημίας τον Φεβρουάριο του 2021. Υπό την ηγεσία της η CVS έχει καταστεί «ένας τους πλέον έμπιστους παρόχους υπηρεσιών υγείας» στις ΗΠΑ, έχει διαχειριστεί περίπου 80 εκατομμύρια εμβόλια κατά της Covid, έχει προσφέρει υπηρεσίες σε πάνω από 2,8 επισκέπτες-ασθενείς μέσω της υπηρεσίας MinuteClinic.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments