Διεθνή

Η Κίνα υποχρεώνεται σε χαλάρωση των μέτρων κατά του covid

Η Κίνα υποχρεώνεται σε χαλάρωση των μέτρων κατά του covid

Πηγή Φωτογραφίας: cnn/npr

Η μείωση αυτή ακολουθεί μια πρώτη παρέκκλιση από τις στρατηγικές επιλογές του κόμματος – κράτους για πολιτικές μηδενικής ανοχής και μηδενικού κορωνοïού, οι οποίες δημιούργησαν κόπωση στο κοινωνικό σώμα

Σε χαλάρωση των μέτρων της πολιτικής του μηδενικού covid οδηγείται το ολοκληρωτικό καθεστώς της Κίνας, προκειμένου να αναχαιτίσει, σε ένα βαθμό, το κύμα διαδηλώσεων κατά της πολιτικής του μηδενικού covid και του σοσιαλιστικού καθεστώτος συνολικά. Το έδαφος είχε προλειάνει ο Κινέζος πρόεδρος Σι στη συνάντηση που είχε με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο Σαρλ Μισέλ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πόλεις του Τσενγκντού και του Πεκίνου παρεκκλίνουν από τους κανόνες κατά του Covid που ισχύουν μέχρι στιγμής, ιδίως όσον αφορά την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής σχεδόν καθημερινών δοκιμών PCR για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες. Η μείωση αυτή ακολουθεί μια πρώτη παρέκκλιση από τις στρατηγικές επιλογές του κόμματος – κράτους για πολιτικές μηδενικής ανοχής και μηδενικού κορωνοïού, οι οποίες δημιούργησαν κόπωση στο κοινωνικό σώμα.

Έτσι, ήρθε η ώρα για μια (ελαφρά) χαλάρωση των περιορισμών υγείας. Αρκετές κινεζικές πόλεις μόλις χαλάρωσαν την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής του μηδενικού Covid, αρχίζοντας από την εγκατάλειψη των καθημερινών μαζικών τεστ που βαραίνουν την καθημερινότητα των Κινέζων.

Ο δήμος του Πεκίνου εξουσιοδοτεί τα νοσοκομεία να παρέχουν περίθαλψη σε ασθενείς που δεν έχουν αρνητικό τεστ PCR με ημερομηνία μικρότερη των 48 ωρών, ενώ η άρνηση περίθαλψης για αυτόν τον λόγο ευθύνεται για αρκετούς θανάτους, συμπεριλαμβανομένου αυτού ενός βρέφους που συγκλόνισε ιδιαίτερα τους Κινέζους, όπως αναφέρεται σε σχετικά δημοσιεύματα.

Αντιμέτωπη με την εμφάνιση κρουσμάτων του Covid-19, η Κίνα μέχρι τώρα απαιτούσε σχεδόν καθημερινά τεστ PCR για πρόσβαση σε δημόσιους χώρους με τακτική καραντίνα κτιρίων, συνοικιών, ακόμη και ολόκληρων πόλεων. Έτσι, οι εργαζόμενοι διατάσσονταν να μετακινούνται από απόσταση όταν μπορούν και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν στα εργοστάσιά τους. Την άνοιξη, η κινεζική οικονομική πρωτεύουσα της Σαγκάης είχε υποστεί εξαιρετικά αυστηρούς περιορισμούς.

Η κινεζική κοινωνία είναι κουρασμένη, αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα». Το καθεστώς και το αλάνθαστο Κόμμα προσπαθούν με έμμεσους τρόπους να μετριάσουν την κόπωση και να εξασθενήσουν τους αντικαθεστωτικούς προσανατολισμούς του κινήματος διαμαρτυρίας που έχει ξεσπάσει, τις τελευταίες ημέρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments