Πολιτική

Μητσοτάκης: Πάνω από 5 δισ. για στο σχέδιο «Πελοπόννησος 2030»

Μητσοτάκης: Πάνω από 5 δισ. για στο σχέδιο «Πελοπόννησος 2030»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ

Περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις περιλαμβάνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, το οποίο είναι προϋπολογισμού 5,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Περισσότερα από 200 έργα και αρκετές πρόσθετες παρεμβάσεις περιλαμβάνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2030, το οποίο είναι προϋπολογισμού 5,25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε σήμερα στην παρουσίαση του, τονίζοντας ότι η δίκαιη ανάπτυξη για την κυβέρνηση σημαίνει να δείχνει την ίδια φροντίδα στην Περιφέρεια με αυτήν στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Κρίναμε σκόπιμο την ίδια φροντίδα που δείχνουμε για τα μεγάλα τουλάχιστον δύο αστικά κέντρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, να τη δείξουμε σε κάθε Περιφέρεια της πατρίδας μας, διότι έτσι αντιλαμβάνομαι προσωπικά, αλλά και το επιτελείο μου, την έννοια της δίκαιης ανάπτυξης. Δίκαιη ανάπτυξη σημαίνει ότι καμία Περιφέρεια της χώρας, καμία Περιφερειακή Ενότητα δεν μένει πίσω και ότι ο πολίτης της πατρίδας μας, ασχέτως που ζει, έχει τις ίδιες ευκαιρίες να προκόψει στη ζωή του, αλλά και την ίδια πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε, όντως, στην πατρίδα μας να μην υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσίαση του Προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις αναπτυξιακές δράσεις που δρομολογούνται, και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο κινητοποιεί παραπάνω από 5 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσίων εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων σε μια σειρά από δράσεις.

Επισήμανε ότι κάποιες δράσεις έρχονται να διορθώσουν εκκρεμότητες από το παρελθόν, ελλείψεις που παρουσίασε διαχρονικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και κάποιες άλλες είναι αναπτυξιακές δράσεις που μας φέρνουν σε επαφή με ένα μέλλον το οποίο είναι ήδη μπροστά μας και το οποίο πρέπει να αγκαλιάσουμε, είτε πρόκειται για την προστασία του περιβάλλοντος, είτε για την καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση.

“Διότι για εμάς η ανάπτυξη η οποία δρομολογείται, και η οποία πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας, δεν αρκεί να αποτυπώνεται σε έναν υψηλό δείκτη ανάπτυξης», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε μια ανάπτυξη με περισσότερες θέσεις εργασίας, αύξηση μισθών, φιλική στο περιβάλλον, και εναρμονισμένη στις ψηφιακές προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Τι σημαίνει τελικά αυτό το σχεδόν 6% ανάπτυξη που προβλέπεται φέτος για το οποίο δικαίως έχουμε το δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι; Είναι μια ανάπτυξη η οποία πρέπει να δημιουργεί πρώτα και πάνω από όλα νέες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Το ξέρουμε ότι είμαστε ακόμα σε μια χώρα που οι μισθοί είναι χαμηλοί, αλλά όσο πιο γρήγορα τρέχει η ανάπτυξη τόσο πιο έντονη θα είναι και η πίεση στους εργοδότες να αυξάνουν τους μισθούς. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή είναι μια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του αναπτυξιακού μας σχεδίου για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τις μεγάλες ψηφιακές προκλήσεις. Πόσο σημαντικά, παραδείγματος χάρη, είναι τα προγράμματα τα οποία θα βγουν από το Υπουργείο Ανάπτυξης και από το επόμενο ΕΣΠΑ για να μπορέσουμε να δώσουμε ψηφιακά εργαλεία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να εξακολουθούν να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές. Και βέβαια -όπως είπα- η αύξηση πρέπει να είναι δίκαιη. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι περιοχές της χώρας αλλά και όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν μέρισμα σε αυτήν την ανάπτυξη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments