Πολιτική

Kόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις [vid]

Kόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Άγρια κόντρα στη Βουλή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις επτά τομές στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις μια γενναία θεσμική απάντηση, έθεσε το ερώτημα στον κ. Τσίπρα αν επί ημερών του είχαν γίνει παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων και τον προκάλεσε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

«Είναι δυνατόν να το υπονοείτε κάτι τέτοιο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Υπονοείτε ότι παρακολουθούσα τον κ. Φλώρο, δεν ντρέπεσαι λίγο; Τι να μάθω; Πότε θα αυξηθούν οι συντάξεις; Πότε θα δοθούν τα επιδόματα;» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην τριτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τη φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως το Predator λειτουργούσε στο γραφείο του πρωθυπουργού, τον είπε «ψεύτη».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη επικίνδυνο πρωθυπουργό και του επιτέθηκε για την έως τώρα στάση του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, κατηγορώντας τον για «δειλία» και «θράσος», ενώ ζήτησε την παραίτησή του, αν αποδειχθεί ότι παρακολουθούνταν ο Κωστής Χατζηδάκης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι από την αντιπολίτευση δεν κατατέθηκε κάποιο στοιχείο για όσα κατηγορεί την κυβέρνηση στο θέμα των παρακολουθήσεων.

Ένταση στη δευτερολογία

Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα στη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, καθώς, ύστερα από αλλεπάλληλες διακοπές στις ομιλίες, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να του απαντήσει στο ερώτημα αν η ΕΥΠ παρακολουθεί τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και κατέβηκε από το βήμα της Βουλής, διακόπτοντας, όπως είπε, τη δευτερολογία του έως ότου πάρει απάντηση και με σκοπό να επανέλθει.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του είπε ότι θεωρείται ολοκληρωμένη η δευτερολογία του και ακολούθησε έντονος διάλογος επί του κανονισμού της Βουλής.

Εν τέλει, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε ότι ολοκληρώθηκε η ομιλία του και ο πρωθυπουργός έλαβε το λόγο για την τριτολογία του, λέγοντας ότι είθισται τρεις φορές να μιλά ο πρωθυπουργός και δύο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έλαβε από τα έδρανα τον λόγο και είπε ότι η εικόνα να αποχωρεί από την αίθουσα ο πρωθυπουργός, χωρίς να δίνει απάντηση στο ερώτημα, θα τον ακολουθεί.

Μητσοτάκης: Κύριε Τσίπρα, είστε ψεύτης

«Είπατε, κ. Τσίπρα, επί λέξει, ”το παράνομο λογισμικό predator που λειτουργούσε στο γραφείο σας”. Είστε ψεύτης. Δεν σας επιτρέπω να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα χωρίς στοιχεία. Έχετε στοιχεία; Πάρτε το βήμα. Ανεβείτε. Δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά τα πράγματα και να αφήνετε τέτοια υπονοούμενα; Αν γνωρίζετε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, από πού το ξέρετε; Πήγατε στον κ. Ντογιάκο, προσκομίσατε αποδείξεις; Ο κ. Ντογιάκος -επειδή είπατε να πάμε μαζί-, ο μόνος για τον οποίο δεν ισχύει απόρρητο. Σωστά είπατε. Όλα τα στοιχεία υπάρχουν. Ο κ. Ντογιάκος μπορεί να ψάξει και να καταλήξει σε συμπεράσματα. Άρα, ως προς τι αυτοί οι ακτιβισμοί; Η Δικαιοσύνη δεν είναι ακτιβισμός και θέατρο. Δεν πρόκειται να επιτρέψω να μετατραπεί αυτή η αίθουσα και η αντιπαράθεση σε θέατρο του παραλόγου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριτολογία του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και πρόσθεσε:

«Επειδή μου ζητήσατε να κάνω μηνύσεις και γιατί δεν κάνω μηνύσεις σε δημοσιογράφους, αν κρίνετε ότι θίγεστε από αυτά που λέει ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο κ. Παρασκευόπουλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν κάνετε μήνυση εσείς στον κ. Κοντονή; Έχουμε, κ. Τσίπρα, ξαναβρεθεί στην ίδια ακριβώς αντιπαράθεση με εσάς πρωθυπουργό. Τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός, κλείνει τη συζήτηση. Ό,τι είχατε να πείτε το είπατε».

Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Είστε ένας επικίνδυνος πρωθυπουργός

«Νομοσχέδιο συγκάλυψης» χαρακτήρισε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την ΕΥΠ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας, ενώ εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση στον πρωθυπουργό, κάνοντας λόγο για μια «αξιοθρήνητη παρουσία» στη Βουλή.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «δειλία» και «θράσος» και ζήτησε την παραίτησή του μόλις «αποδειχθεί» ότι «ψεύδεται» για το κατά πόσο παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα. Απαντώντας, μάλιστα, έντονα στην κριτική του πρωθυπουργού για τη μετατροπή επί ΣΥΡΙΖΑ των αδικημάτων υποκλοπών σε «πλημμελήματα», διαβεβαίωσε ότι και με αυτόν τον Ποινικό Κώδικα οι υπαίτιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «ποινές κάθειρξης».

«Βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων είναι πάντοτε η δειλία και το θράσος» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού και κάνοντας λόγο για «αξιοθρήνητη παρουσία» υπό την πίεση των «δυσκολιών» που καλείται να αντιμετωπίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments