Διεθνή

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου το Κατάρ

Στο «μικροσκόπιο» του Ευρωκοινοβουλίου το Κατάρ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει, όμως, ακόμη ταυτοποιήσει τους υπόπτους, την εθνικότητά τους, ούτε κατονόμασε τη χώρα, την οποία βαρύνουν αυτές οι υποψίες για διαφθορά

Το Κατάρ, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, θεωρείται ύποπτο για κρούσματα διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτής, συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα μ ‘όσα ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Από το φετινό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει έρευνα για υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία δεν έχει, όμως, ακόμη ταυτοποιήσει τους υπόπτους, την εθνικότητά τους, ούτε κατονόμασε τη χώρα, την οποία βαρύνουν αυτές οι υποψίες για διαφθορά. Ωστόσο, πηγή από το Ευρωκοινοβούλιο που δηλώνει ότι γνωρίζει το θέμα και αναφέρεται στον διεθνή Τύπο, επιβεβαίωσε δημοσιεύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι δέκτης είναι το Κατάρ και ότι οι συλληφθέντες είναι ιταλικής καταγωγής.

Το Κατάρ είναι ύποπτο ότι «επηρέασε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα», όπως υπογράμμισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, με δικαιούχους προσωπικότητες με «σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση» στη Βουλή.

Η έρευνα στοχεύει, μεταξύ άλλων, σε κρούσματα «διαφθοράς» και σε «ξέπλυμα χρήματος» από οργανωμένη συμμορία, διευκρινίζει περαιτέρω δελτίο τύπου της εισαγγελίας.

Οι οριστικές, επόμενες κινήσεις του Ευρωκοινοβουλίου αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments