Διεθνή

Zeit: Οι “Πολίτες του Ράιχ” αριθμούν 23.000 – Βίαιο το 10%

Zeit: Οι “Πολίτες του Ράιχ” αριθμούν 23.000 – Βίαιο το 10%

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, ο αριθμός των λεγόμενων πολιτών του Ράιχ αυξήθηκε κατά 2.000 μέσα σε ένα χρόνο. Το 10% είναι βίαιοι.

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ (SPD) προειδοποίησε για αυξανόμενη απειλή αναφερόμενη στην υπόθεση των Πολιτών του Ράιχ . Όπως είπε στην Bild am Sonntag , ο αριθμός των μελών της οργάνωσης είχε αυξηθεί κατά 2.000 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αριθμώντας συνολικά 23.000, επικαλούμενη το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος. Το 10% από αυτούς θεωρήθηκαν βίαιοι. Οι αρχές κατέγραψαν 239 πράξεις βίας από πολίτες του Ράιχ πέρυσι.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ακίνδυνα “πυροτεχήματα”, αλλά με υπόπτους τρομοκρατίας που είναι όλοι υπό κράτηση τώρα», είπε η Φέιζερ, αναφερόμενη στο πρόσφατο κύμα συλλήψεων. Τουλάχιστον 1.050 πολίτες του Ράιχ έχουν ήδη χάσει τις άδειες όπλων τους. «Εδώ χρειαζόμαστε τη μέγιστη πίεση από όλες τις αρχές», είπε η Φέιζερ και υποσχέθηκε σύντομα περαιτέρω αυστηροποίηση των νόμων για τα όπλα .

Την Τετάρτη, η ομοσπονδιακή εισαγγελία συνέλαβε 25 άτομα από τη λεγόμενη οργάνωση των πολιτών του Ράιχ   κατά τη διάρκεια επιδρομής . Περίπου 3.000 αξιωματικοί αναπτύχθηκαν σε έντεκα ομοσπονδιακές πολιτείες. Οι αρχές κατηγορούν 22 από τους συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης. Δύο από αυτούς λέγεται ότι ήταν αρχηγοί, άλλοι τρεις θεωρούνται υποστηρικτές.

Οι πολιτικοί ζητούν καλύτερη προστασία του Κοινοβουλίου

Μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν στην επιχείρηση ήταν η πολιτικός του AfD και πρώην μέλος της Bundestag Birgit Malsack-Winkemann . Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικοί ζητούν καλύτερη προστασία του κοινοβουλίου.

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Dirk Wiese, θέλει τώρα να εξετάσει την έννοια της ασφάλειας της Bundestag . «Αυτό περιλαμβάνει εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης για υπαλλήλους καθώς και για πρώην βουλευτές», είπε ο Wiese. 

Ο αναπληρωτής αρχηγός των Πρασίνων στη Bundestag, Konstantin von Notz, βλέπει επίσης την ανάγκη αλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild am Sonntag, μία συζήτηση πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments