Διεθνή

Μήνυμα Πάιατ σε Αμερικανούς επενδυτές: Άφθονες οι ευκαιρίες στον ελληνικό ενεργειακό τομέα

Μήνυμα Πάιατ σε Αμερικανούς επενδυτές: Άφθονες οι ευκαιρίες στον ελληνικό ενεργειακό τομέα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Oι ευκαιρίες αφθονούν στον ελληνικό ενεργειακό τομέα» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε στους διεθνείς επενδυτές ο αρμόδιος για θέματα Ενεργειακών Πόρων υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ

«Oι ευκαιρίες αφθονούν στον ελληνικό ενεργειακό τομέα» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε στους διεθνείς επενδυτές ο αρμόδιος για θέματα Ενεργειακών Πόρων υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, κατά την ομιλία του στο ετήσιο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο της Capital Link στην Νέα Υόρκη.

Ο Αμερικανός υφυπουργός έκανε αναφορά στα κίνητρα του Νομοσχέδιου για την Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), σημειώνοντας ότι η χώρα μας είναι ένας σταθερός εταίρος των ΗΠΑ που θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια και ενεργειακή μετάβαση. «Τώρα που η Ρωσία απέδειξε μια για πάντα ότι είναι ένας αναξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρόσβαση σε προμήθειες από όλο τον κόσμο, είναι πιο κρίσιμος από ποτέ. Αμερικανοί προμηθευτές LNG και πάροχοι υπηρεσιών έχουν αυξήσει τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πάιατ υποστήριξε ότι η ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο κατέστη δυνατή χάρη σε μακροχρόνιες επενδύσεις σε έργα όπως η Διασύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, ο τερματικός σταθμός LNG της Ρεβυθούσας και ο Διαδριατικός Αγωγός. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτίμησε ότι η περιφερειακή σημασία της Ελλάδας θα συνεχίσει να αυξάνεται όταν υλοποιηθούν ο πλωτός τερματικός σταθμός αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) της Αλεξανδρούπολης και ο αγωγός διασύνδεσης Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας (IGNM). Όπως είπε, η βελτίωση και η επέκταση αυτών των υποδομών σε συνδυασμό με την παράλληλη ελαχιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα αποτελεί έναν ακόμη πολλά υποσχόμενο τομέα που πρέπει να εξετάσουν οι επενδυτές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments