Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022, Βαλμπουενά για Ντεσάμπ: “Μετά από ομιλία του στα αποδυτήρια, βγήκα και ήθελα να τα σπάσω όλα”

Μουντιάλ 2022, Βαλμπουενά για Ντεσάμπ: “Μετά από ομιλία του στα αποδυτήρια, βγήκα και ήθελα να τα σπάσω όλα”

Πηγή Φωτογραφίας: ogdoo.gr

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του;

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει κλείσει 10 χρόνια στον πάγκο της εθνικής Γαλλίας και σε αυτό το διάστημα έχει… προλάβει να πάρει ένα Μουντιάλ (2018) και να αγωνιστεί σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2016) ενώ απέχει ένα ματς (αυτό απέναντι στο Μαρόκο στα ημιτελικά) για να βρεθεί σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική φορά.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Σύμφωνα με τον Ματιέ Βαλμπουενά αυτό που κάνει τον άλλοτε αρχηγό των μπλε άκρως επιτυχημένο είναι η μεταδοτικότητα που έχει απέναντι στους ποδοσφαιριστές του, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να παραχωρεί συνέντευξη στο “RMC” και να φωτίζει ένα άγνωστο σκηνικό προ 9 ετών.

Ήταν το 2013, με την Γαλλία να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο έχοντας χάσει με 2-0 από την Ουκρανία και να χρειάζεται την ανατροπή στο δρόμο προς το Μουντιάλ της Βραζιλίας, με τον Βαλμπουενά να αναφέρει πως αυτά τα λόγια που είπε ο Ντεσάμπ στους παίκτες του στα αποδυτήρια ήταν καθοριστικά για τη μεγάλη ανατροπή και το 3-0.

“Βγήκα από τα αποδυτήρια και ήμουν σαν ζώο, ήθελα να τα διαλύσω όλα. Με αυτά που είπε έδωσε δύναμη και αποφασιστικότητα σε όλη την ομάδα.

Πάντα ήξερε να το περνάει αυτό στις ομάδες του. Στις συνομιλίες του θα μιλήσει λίγο για τακτική αλλά δεν θα μείνει για πολύ στο θέμα, θα μιλήσει κυρίως για οικογένειες, ανθρώπους.

Θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες του ως παίκτης και ως προπονητής. Σε κάνει να ανατριχιάζεις. Βγαίνεις από αυτήν την κουβέντα και λες στον εαυτό σου… ουάου”, είπε μεταξύ άλλων ο Βαλμπουενά.

Πηγή: sport24.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments