Διεθνή

Η Ρωσία απαγορεύει περιττές ξένες λέξεις

Η Ρωσία απαγορεύει περιττές ξένες λέξεις

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

 Στο σχέδιο νόμου υπογραμμίζεται ο ενοποιητικός ρόλος της ρωσικής γλώσσας ως κρατικής γλώσσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ένα ενιαίο πολυεθνικό κράτος

Ψηφίζεται στην κρατική Δούμα ο νόμος για την απαγόρευση χρήσης ξένων όρων από τους Ρώσους πολίτες, όταν υπάρχει ανάλογο των λέξεων στη ρωσική γλώσσα.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, βάσει προτάσεων της κυβερνητικής επιτροπής για τη ρωσική γλώσσα, καθορίζει τη διαδικασία για τον σχηματισμό και την έγκριση ενός καταλόγου κανονιστικών λεξικών, κανονιστικής αναφοράς βιβλία και κανονιστικές γραμματικές, και τις απαιτήσεις για τη σύνταξη τέτοιων λεξικών.

Στο σχέδιο νόμου υπογραμμίζεται ο ενοποιητικός ρόλος της ρωσικής γλώσσας ως κρατικής γλώσσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε ένα ενιαίο πολυεθνικό κράτος. Πρέπει, κατά τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, να διευρύνει και να προσδιορίζει τους τομείς, στους οποίους είναι υποχρεωτική η χρήση της κρατικής γλώσσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι προβλεπόμενοι κανόνες στοχεύουν στην προστασία της ρωσικής γλώσσας από την υπερβολική χρήση ξένων λέξεων, η οποία έχει παρατηρηθεί ότι διαβρώνει το γλωσσικό και πολιτισμικό επίπεδο των Ρώσων πολιτών και της Ρωσίας ως ανεξάρτητου έθνους.

Αν το νομοσχέδιο εγκριθεί, όπως αναμένεται, θα ισχύει για περιπτώσεις χρήσης της ρωσικής γλώσσας ως κρατικής γλώσσας.

Στόχοι του νομοσχεδίου είναι να βελτιώσει το γενικό επίπεδο αλφαβητισμού των πολιτών, τη σωστή χρήση της κρατικής γλώσσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να εξασφαλίσει τον έλεγχο της ποιότητας της προετοιμασίας ενός «ενιαίου, κοινού σώματος» γραμματικών, λεξικών, βιβλίων αναφοράς, καθώς και τη συμμόρφωση όλων των αξιωματούχων με τους κανόνες και τους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνικής γλώσσας.

Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους διακηρυγμένους στόχους του καθεστώτος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι η αποκατάσταση της πολιτισμικής ιδιαιτερότητας της Ρωσίας απέναντι σε άλλους πολιτισμούς και σε άλλες γλωσσικές παραδόσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments