Διεθνή

Qatar Gate: Από το 2021 υπό έρευνα οι ύποπτοι – Συνεργασία βελγικών αρχών με 5 χώρες

Qatar Gate: Από το 2021 υπό έρευνα οι ύποπτοι – Συνεργασία βελγικών αρχών με 5 χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: POLITICO

Η υπόθεση είχε κριθεί ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Παρότι οι πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο Qatae Gate έρχονται με το σταγονόμετρο, οι αποκαλύψεις των βελγικών εφημερίδων είναι συνεχείς…

Όπως αποκαλύπτουν οι βελγικές εφημερίδες Le Soir και Knack, οι έρευνες από την Κρατική Ασφάλεια του Βελγίου ήταν σε εξέλιξη από το 2021, σε συνεργασία με υπηρεσίες πληροφοριών άλλων 5 ευρωπαϊκών κρατών, επειδή η υπόθεση  Qatargate είχε κριθεί ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τηλέφωνα υπόπτων επί μήνες και όταν συγκεντρώθηκαν επαρκή στοιχεία, η υπόθεση έφτασε στον Εισαγγελέα.

Τα νέα δημοσιεύματα επιβεβαίωσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Vincent Van Quickenborne (Open VLD), μιλώντας για πρωτοφανή υπόθεση δωροδοκίας.  «Είναι το Sky-ECC της δωροδοκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το 2021 οι υπηρεσίες πληροφοριών ξεκίνησαν έρευνα για την παρέμβαση μιας ξένης δύναμης. Αυτός ο φάκελος ήταν που οδήγησε τελικά στην υπόθεση, αναφέρουν οι βελγικές εφημερίδες προσθέτοντας ότι κρίσιμη καμπή στην έρευνα ήταν η έφοδος στο σπίτι του πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι στις Βρυξέλλες, όπου και κατασχέθηκαν 700.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments