Αθλητισμός

Εμπαπέ και Μέσι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή

Εμπαπέ και Μέσι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter- @ESPNFC

Μουντιάλ: Πανηγύρισε με τη ψυχή του την πρόκριση στον τελικό ο Μακρόν μαζί με τους «Τρικολόρ»

Ένα βήμα, από το να γίνει η πρώτη ομάδα στην Ιστορία των Μουντιάλ, που θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, μετά από την Βραζιλία το 1962, απέχει πλέον η Γαλλία.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει το απόγευμα της Κυριακής (18/12, 17:00, ΑΝΤ1) να επικρατήσει της Αργεντινής στο μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αφού χθες στο στάδιο Αλ Μπαϊτ της πόλης Αλ Κορ, νίκησε με 2-0 το Μαρόκο στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό, με τα γκολ των Τεό Ερναντέζ (5΄) και Κολό Μουανί (79΄)!Η κόντρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας απέναντι στο απόλυτο αουτσάιντερ του τουρνουά, ανέδειξε μεγάλους νικητές τους «τρικολόρ», στο πρώτο επίσημο ματς με το Μαρόκο. Η εμπειρία και η ποιότητα της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάν υπερίσχυσε της θέλησης και του ενθουσιασμού των «Λιονταριών του Άτλαντα», που μπορεί να ηττήθηκαν στον ημιτελικό, αλλά με την εμφάνισή τους απέδειξαν ότι μόνο τυχαία δεν βρέθηκαν στην τετράδα του τουρνουά.

Η Γαλλία πήρε το προβάδισμα απέναντι στο Μαρόκο στο 5ο λεπτό με ένα εντυπωσιακό τελείωμα του Τεό Ερναντέζ, ο οποίος έστω και με λίγη δόση τύχης, καθώς η μπάλα έφρασε στα πόδια του από κόντρα, έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να σκοράρει κόντρα στους Μαροκινούς στο Μουντιάλ.

Οι δυο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, οι μεν Γάλλοι του Ζιρού οι δε Μαροκινοί του Γιαμίκ. Ο ημιτελικός τελείωσε στο 79΄, όταν πάλι από προσπάθεια του Εμπαπέ, το σουτ του οποίου βρήκε στο πόδι του Εζ Αμπντέ, στρώθηκε στον Κολό Μουανί, ο οποίος δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε το γκολ που «κλείδωσε» τη νίκη-πρόκριση των «μπλε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments