Διεθνή

Μπέρμποκ: Όχι σε κατάπαυση του πυρός με τους όρους του Πούτιν

Μπέρμποκ: Όχι σε κατάπαυση του πυρός με τους όρους του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: BUNDESREGIERUNG/AFP

Η Γερμανία αρνείται το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός με τους όρους της Ρωσίας

Η κατάπαυση του πυρός με τους όρους της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν θα βάλει τέλος στη «φρίκη» στην Ουκρανία, αλλά «αντίθετα», θα την εντείνει, σύμφωνα με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Γερμανία αρνείται το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός με τους όρους της Ρωσίας. Τη θέση αυτή εξέφρασε η επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, στέλεχος του κόμματος των Πρασίνων σε συνέντευξή της στη , γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Μια τέτοια προσέγγιση δεν θα τερματίσει τη φρίκη στην Ουκρανία, αλλά αντίθετα θα την εντείνει. Ήταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν που ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και «αν το θέλει ο ίδιος ο Πούτιν, ο πόλεμος θα τελειώσει αύριο», δηλώνει πεπεισμένη η Γερμανίδα ΥΠΕΞ. Το μόνο που απομένει στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να δώσει εντολή για απόσυρση των ενόπλων δυνάμεών του, αλλά σε αυτή τη φάση υπάρχουν «οτιδήποτε εκτός από ειλικρινείς ενδείξεις» αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων, συμπλήρωσε η Μπέρμποκ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, η χειρότερη κατάσταση είναι για τους κατοίκους των εδαφών που είναι κατειλημμένα από τη Ρωσία. «Όχι μόνο δεν υπάρχει ηλεκτρισμός και θερμότητα σε αυτές τις περιοχές, αλλά ακόμη και οι διεθνείς προμήθειες βοήθειας δεν φτάνουν εδώ», δήλωσε η Α. Μπέρμποκ.

«Οι άνθρωποι ζουν με καθημερνούς φόβους, εξαιτίας απαγωγών, βασανιστηρίων, δολοφονιών που διαπράττονται από τις ρωσικές δυνάμεις κατοχής», πρόσθεσε η Αναλένα Μπέρμποκ.

Στη Διεθνή Διάσκεψη «Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό» στο Παρίσι στις 13 Δεκεμβρίου, η Μπέρμποκ ανακοίνωσε ότι το Βερολίνο θα στείλει στην Ουκρανία επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τη χώρα, κατά τη χειμερινή περίοδο. Η υπουργός τόνισε ότι οι Ουκρανοί χρειάζονται ηλεκτρικές γεννήτριες και άλλο εξοπλισμό που θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν τον χειμώνα: «Τα χρήματα από μόνα τους δεν θα σώσουν από τον παγετό, γι’ αυτό η τεχνική βοήθεια είναι τόσο σημαντική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments