Διεθνή

Νέες απειλές Ερντογάν: «Καθίστε ήσυχα, έχουμε στα χέρια μας τον Ταϊφούν»

Νέες απειλές Ερντογάν: «Καθίστε ήσυχα, έχουμε στα χέρια μας τον Ταϊφούν»
Στη γνωστή προκλητική ρητορική του για μία ακόμα φορά

Σε νέες απειλές κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Anadolu, o Ερντογάν προειδοποιεί την Ελλάδα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο, λέγοντας: «Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία διαμάχη μαζί σας στο Αιγαίο».

Ειδικότερα, ο Ερντογάν μίλησε στη νεολαία του Μάρντιν, η ομιλία του οποίου δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε απόψε στο Κατάρ μαζί με τον Ιμπραχίμ Καλίν, όπου παρακολούθησε το Μουντιάλ.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία, απαντώντας σε ερώτηση γιατί «ο ξένος Τύπος και ειδικά ο ελληνικός ασχολείται με τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και τις επιτυχίες της Τουρκίας. Μήπως φοβούνται;» ο Ερντογάν απάντησε ότι «βεβαίως μας φοβούνται».

Επίσης, αναφέρθηκε στο επεισόδιο στο Αιγαίο.

Απόσπασμα από την ομιλία:

Σήμερα ή χθες στο Αιγαίο κάποιοι προκάλεσαν αναταραχή. Φυσικά οι δικοί μας έκαναν εκείνο που έπρεπε. Μην κάνετε τέτοια. Καθίστε ήσυχοι. Μην τα βάζετε μαζί μας. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τσακωθούμε μαζί σας στο Αιγαίο. 

Εμείς δεν θέλουμε φασαρίες στο Αιγαίο, αλλά είπα στους συνεργάτες μου ότι αν δεν κάθονται ήσυχα (οι Έλληνες), να κάνουν ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά θα σας έρθουμε μια νύχτα. Και μπορούμε να το κάνουμε.

Βεβαίως μας φοβούνται οι Έλληνες. Τι λένε για εμάς; Ότι είναι τρελοί αυτοί οι Τούρκοι. Και όταν ακόμα έχουμε στα χέρια μας το Ταϊφούν, του οποίου η εμβέλεια είναι 560 χλμ. ούτε αυτό βρίσκουμε αρκετό. Την περασμένη εβδομάδα, όταν ήλθα σε επαφή με τους υπεύθυνους, μου είπαν ότι η εμβέλεια θα φτάνει στα 1000 χλμ. Όταν ακούει κάτι τέτοιο ο Έλληνας δεν θα φοβηθεί;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments