Focus

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και η καριέρα της ως το απόλυτο fashion icon του Χόλιγουντ

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: Τα φτωχικά παιδικά χρόνια και η καριέρα της ως το απόλυτο fashion icon του Χόλιγουντ

Πηγή Φωτογραφίας: iPop.gr

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: "Δεν θα άλλαζα τίποτε, τις περισσότερες φορές είχαμε ό,τι χρειαζόμασταν. Όχι πάντα, αλλά τον περισσότερο καιρό" έχει δηλώσει η διάσημη πλέον ηθοποιός.

Μπορεί όλοι μας να έχουμε ταυτίσει πλέον την Σάρα Τζέσικα Πάρκερ ως fashion icon και παράγοντα του Χόλιγουντ με οικονομικές ανέσεις, όμως η ζωή της δεν ήταν έτσι. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ γεννήθηκε στο Οχάιο και ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Ήταν μόλις 3 1/2 χρονών όταν οι γονείς της χώρισαν για να ξαναπαντρευτεί μετά η μητέρα της και να αποκτήσει άλλα τρία αδέρφια από αυτόν τον γάμο. Ο πατέρας της ήταν επιχειρηματίας και δημοσιογράφος ενώ η μαμά της δάσκαλα. Η πολυμελής οικογένεια έδινε μεγάλο αγώνα για να καταφέρει και πολλές φορές έπρεπε να “προσπερνά” τα Χριστούγεννα και τα γενέθλια των παιδιών αφού δεν μπορούσε κάποιες φορές να τους προσφέρει δώρα.

“Δεν θα άλλαζα τίποτε, τις περισσότερες φορές είχαμε ό,τι χρειαζόμασταν. Όχι πάντα, αλλά τον περισσότερο καιρό” έχει δηλώσει η διάσημη πλέον ηθοποιός.

Ένα από τα μεγάλα της απωθημένα φαίνεται να ήταν τα παπούτσια, αφού κάθε παιδί μπορούσε να πάρει δύο ζευγάρια κάθε χρόνο. Η ίδια θυμάται να τα μυρίζει από κοντά κάθε φορά που πήγαιναν στο κατάστημα. Μπορεί τα υλικά αγαθά να μην υπήρχαν σε αφθονία, όμως η μαμά της φρόντιζε να πηγαίνει τα παιδιά της σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, η οικογένεια βασιζόταν και σε κρατικά επιδόματα για να τα καταφέρει οικονομικά. Η Πάρκερ χαρακτηρίζει τα παιδικά της χρόνια ως “ντικενσιακά”- αναφερόμενη στα μυθιστορήματα του Ντίκενς που έχει περιγράψει απαράμιλλα πώς είναι να ζει κανείς φτωχικά.

View this post on Instagram

A post shared by Sarah Jessica Parker Daily (@sjp_daily)

Μία από τις αναμνήσεις που τη δυσκολεύει ακόμα είναι όταν θυμάται τον εαυτό της σε νεαρή ηλικία να σηκώνεται μες στη σχολική αίθουσα, όταν φώναζε τα επίθετα κάποιων μαθητών της η δασκάλα, για να πάρει το δωρεάν της γεύμα. “Ήταν κάτι σαν στίγμα, δεν ήμουν η μόνη που έπαιρνα δωρεάν γεύμα, όμως ήξερες ότι είσαι διαφορετικός από τους άλλους” θυμάται η ηθοποιός.

Η μαμά της όμως υποστήριξε το όνειρό της να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα φρόντιζε να πηγαίνει τα παιδιά της σε δωρεάν κινηματογραφικές προβολές ή παραστάσεις. Και κάποιες φορές καθάριζε τα στούντιο και τα εργαστήρια που ως ανταμοιβή παρείχαν μαθήματα χορού ή υποκριτικής και τραγουδιού στην κόρη της.

“Το να μην έχεις όλα όσα θέλεις είναι ευχής έργον” έχει πει η Πάρκερ σε συνέντευξή της, γιατί ξέρεις ότι θα πρέπει να δουλέψεις για αυτά. Η οικογένειά της μετακόμισε στο Νιού Τζέρσεϊ για να στηρίξει τη σταδιοδρομία της. Ο πρώτος της ρόλος δεν άργησε να έρθει και μάλιστα μοιάζει σήμερα με προοικονομία, αφού υποδύθηκε την Annie στο ομώνυμο μιούζικαλ. Έτσι, ένα παιδί από μια οικογένεια με οικονομικές δυσκολίες υποδυόταν επίσης ένα παιδί φτωχό, του οποίου η ζωή αλλάζει ξαφνικά…

Σιγά σιγά η Σάρα Τζέσικα άρχισε να παίρνει και άλλους ρόλους, όπως στην τηλεόραση για να γίνει τελικά εκείνη που θα έφερνε τα περισσότερα χρήματα στην οικογένεια. Το 1984, στην ταινία Firstborn θα γνωρίσει και θα ερωτευθεί τον μυστηριώδη Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ. Νέοι τότε και οι δύο, και τρομερά ερωτευμένοι. Όλα έδειχναν ότι οι δυο τους θα προχωρούσαν μαζί, είχαν άλλωστε συγκατοικήσει. Όμως ο εθισμός του με τις ουσίες άλλαξε την ροή της ιστορίας.

Ο άντρας της ζωής της όμως αποδείχτηκε πως ήταν ο ηθοποιός Μάθιου Μπρόντερικ με τον οποίο έχουν πλέον κλείσει σχεδόν τριάντα γάμου, έχοντας αποκτήσει τρία παιδιά. Όταν γνωρίστηκαν εκείνος είχε ήδη αρχίσει να αποκτά φήμη ως ηθοποιός, ενώ η Πάρκερ έπαιζε συνήθως β’ ρόλους σε ταινίες, όπως π.χ το Footloose κ.ά.Η μεγάλη της ευκαίρια ήρθε τελικά με το σίριαλ Sex and The City και τον ρόλο της δημοσιογράφου Κάρι Μπράντσο, μιας τυπικής Νεοϋρκέζας με αδυναμία στη μόδα και ιδιαίτερα στα παπούτσια. Το σίριαλ έχει γνωστό παγκοσμίως αποσπώντας 55 βραβεία, ενώ μόνο η Πάρκερ ήταν υποψήφια 33 φορές για τον ρόλο της. Η ίδια πιστεύει ότι το μυστικό της Κάρι είναι ότι υπήρξε καλή φιλή πάνω απ’ όλα και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος της συγχωρούσε πολλές φορές τα ξεσπάματα εγωισμού.

Σήμερα το ποσό από το σύνολο των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων ανέρχεται περίπου στα 200 εκ. δολάρια, καθώς η ίδια φρόντισε αφενός να γίνει και παραγωγός του σίριαλ και των ταινιών που ακολούθησαν, αλλά και να αναπτύξει επιχειρηματική δράση σε διάφορα πεδία. Εξάλλου η δική της καριέρα συνέχισε την ανοδική της πορεία αφού η ίδια πρωταγωνίστησε σε διάφορες ταινίες, όπως σε μια ρομαντική κομεντί “Τριαντάρης από σπίτι”, στο πλευρό του Μάθιου ΜακΚόναχι.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ άδραξε την ευκαιρία όταν της παρουσιάστηκε και κυρίως τόλμησε να ονειρευτεί και να διεκδικήσει το όνειρό της. Επιμένοντας στην πορεία της η ευκαιρία παρουσιάστηκε και κατόρθωσε να προχωρήσει όπως εκείνη ήθελε. Δεν ξεχνάει όμως από πού ξεκίνησε και φροντίζει να δίνει πίσω στην κοινότητα υποστηρίζοντας το έργο 15 ΜΚΟ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments