Focus

Michelle Obama: Η «εργαλειοθήκη» του ψυχικού της κόσμου για να καταστέλλει τις αρνητικές της σκέψεις

Michelle Obama: Η «εργαλειοθήκη» του ψυχικού της κόσμου για να καταστέλλει τις αρνητικές της σκέψεις

Πηγή Φωτογραφίας: Encyclopedia Britannica

Το μόνο που έχεις να κάνεις αν θέλεις και εσύ να αποσιωπήσεις τις αρνητικές σου σκέψεις είναι να ακολουθήσεις τα 3 βήματα της Michelle Obama.

Έχουν ήδη περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που η άλλοτε Πρώτη Κυρία της Αμερικής Michelle Obama δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της με τον τίτλο «Becoming». Η κυκλοφορία του βιβλίου συνέπεσε εν μέσω τεράστιων πολιτικών και προσωπικών αλλαγών μετά την ιστορική προεδρία του συζύγου της και την καθιέρωση του ενός πολύ διαφορετικού είδους ηγέτη.

View this post on Instagram

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Τώρα με το νέο της βιβλίο «The Light We Carry» γράφει για το πως η ίδια αλλά και η οικογένειά της προσαρμόστηκαν στον απόηχο της πανδημίας COVID-19. Το νέο βιβλίο περιλαμβάνει ιστορίες υπέρβασης εμποδίων, κυριολεκτικών και διανοητικών, που διαστέλλονται από ανέκδοτα που κάνουν την πρώην Πρώτη Κυρία να έρχεται δίπλα με τον αναγνώστη της λες και είναι φίλοι.

Πριν από την κυκλοφορία του βιβλίου στις 15 Νοεμβρίου, η Michelle Obama αποκαλύπτει τι υπάρχει στην «εργαλειοθήκη» του ψυχικού της κόσμου για παίρνει δύναμη και να καταστέλλει τις αρνητικές της σκέψεις. Για το βιβλίο αλλά και την ρουτίνα ψυχικής ηρεμίας που διατηρεί μίλησε σε συνέντευξή της στο Shape. Το μόνο που έχεις να κάνεις αν θέλεις και εσύ να αποσιωπήσεις τις αρνητικές σου σκέψεις είναι να ακολουθήσεις τα 3 βήματα της Michelle Obama.

1. Διατηρεί μία ισορροπημένη καθημερινότητα

Για την Michelle Obama, η πιο πολύτιμη συνήθεια στην φαρέτρα της από άποψη υγείας είναι η διατήρηση μιας ισορροπημένης ρουτίνας. «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα που οι νέοι δεν έχουν μάθει: ότι αυτό που τρως, πόσο κοιμάσαι, πώς κινείσαι επηρεάζει τη συναισθηματική και ψυχολογική σου κατάσταση», εξηγεί.

«Όταν περνούσαμε από την πανδημία, κρατούσαμε όλοι ένα αρκετά τακτικό πρόγραμμα», λέει παρακάτω. «Ρυθμίσαμε τα ξυπνητήρια μας. Ξυπνούσαμε. Κάναμε μια προπόνηση. Προσπαθούσαμε να τρώμε δείπνο μια συγκεκριμένη ώρα, γεύματα μια συγκεκριμένη ώρα», συνεχίζει. «Ένας ορισμένος βαθμός ρουτίνας και προβλεψιμότητας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη διάθεσή σας ανεβασμένη με τρόπους. Δεν ξέρω τους χημικούς λόγους για αυτό, αλλά διαπιστώνω ότι αν βυθιστώ στην κατάθλιψή μου, απλώς περισσότερο στην κατάθλιψη».

Αντ ‘αυτού, η ίδια επιδιώκει να χρησιμοποιεί πλέον απλές κινήσεις της καθημερινής ζωής ως τρόπο να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες στιγμές. «Αν σηκωθώ, βγω έξω, αλλάξω ρούχα, κάνω ένα ντους, φτιάξω τα μαλλιά μου, ακόμα κι αν κανείς δεν πρόκειται να το δει, αυτή η πρακτική και αυτή η ρουτίνα συχνά ανεβάζουν το πνεύμα μου».

2. Η έννοια που δίνει στην δύναμη

Το να μένει κανείς σε μια καθημερινή ρουτίνα σε δύσκολες στιγμές απαιτεί εσωτερική δύναμη παραδέχεται η Michelle Obama. «Όταν μεγάλωνα, το να είμαι ένα φωνητικό, ψηλό, με γνώμονα, σωματικά δυνατό κορίτσι δεν ήταν κάτι για το οποίο έπρεπε να αγωνιστώ δεν ήταν κάτι που ένιωθα ότι ήθελε να δει ο κόσμος», εξηγεί.

Χάρη εν μέρει στον ίδιο τον Obama και τον τρόπο που κυβέρνησε αναφέρει η Michelle Obama, υπάρχουν περισσότερες δυνατές γυναίκες στις οποίες μπορούν να βασιστούν οι νέοι. «Έχουμε απίστευτα ισχυρά πρότυπα για τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο για να μάθουν και να τα φιλοδοξούν – η Venus και η Serena (Williams), ναι, αλλά και η Beyonce, η Oprah, η Ketanji Brown Jackson και τόσοι άλλοι», λέει.

«Και μέσα από τα παραδείγματά τους, βλέπουμε πώς αλλάζει ο ορισμός της λέξης «δυνατός»», συνεχίζει η πρώην Πρώτη Κυρία. «Δεν έχει να κάνει μόνο με τη σωματική δύναμη, έχει να κάνει με το να είσαι δυνατός στο μυαλό, δυνατός στην καρδιά, δυνατός στο πνεύμα. Και ευτυχώς υπάρχει καλύτερη κατανόηση ότι οι στιγμές ευαλωτότητας και τρυφερότητας είναι επίσης παραδείγματα δύναμης. Αυτό λέει κάτι για το πώς έχει η κοινωνία μας άλλαξε».

3. Έπαψε να αμφιβάλλει για τον εαυτό της

Και η Michelle Obama αντιμετώπισε πολλές φορές αμφιβολίες για τον εαυτό της και έκρινε αρνητικά τον εαυτό της όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά έχει μάθει τρόπους να το αντιμετωπίζει και αυτό. «Τώρα που είμαι 58 ετών, έχω 58 χρόνια κατανόησης ότι η ανάπτυξη και η δυνατότητα βρίσκονται στην άλλη πλευρά αυτού του αρχικού συναισθήματος να μείνω ακίνητη και να συγκρατηθώ», λέει. «Μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στη ζωή μου ήταν επειδή απώθησα αυτό το αρχικό τράνταγμα φόβου».

Επιπλέον, επισημαίνει μερικά παραδείγματα όταν κάτι σπουδαίο βρισκόταν στην άλλη άκρη του φόβου και της αβεβαιότητας. «Το να πηγαίνω σε ένα πρότυπο γυμνάσιο αντί να μείνω στο γυμνάσιο της γειτονιάς μου άλλαξε ολόκληρη την πορεία μου για το κολέγιο στο οποίο θα πήγαινα», λέει.

«Το να πάρω την απόφαση να φύγω από το σπίτι και να πάω σε ένα σχολείο της Ivy League με πλούσια παιδιά άλλαξε την πορεία μου. Το να παντρευτώ έναν “επαναστάτη” που ήταν ένας νεαρός οργανωτής κοινότητας με ένα αστείο όνομα άλλαξε τη ζωή μου, και ξανά, και ξανά και ξανά», παραδέχθηκε η Obama.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments