Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα επιδοτεί διπλά τους λογαριασμούς ρεύματος

Reuters: Η Ελλάδα επιδοτεί διπλά τους λογαριασμούς ρεύματος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ελλάδα θα αυξήσει τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας στα 840 εκατ. ευρώ (892,08 εκατ. δολάρια) τον Ιανουάριο για να συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ενάντια στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η στήριξη – διπλάσια από τις επιδοτήσεις που διατέθηκαν τον Δεκέμβριο – θα χρηματοδοτηθεί από έναν απροσδόκητο φόρο στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας και τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα, είπε ο κ. Σκρέκας.

Η Ελλάδα είχε διαθέσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και καυσίμων θέρμανσης, οι οποίοι έχουν εκτιναχθεί μετά την άνοδο των τιμών της ενέργειας στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία.

Για πελάτες που χρησιμοποιούν έως και 500 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας τον μήνα -που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των ελληνικών νοικοκυριών- η επιδότηση θα φτάσει τα 330 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έως και το 87% της αύξησης, δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Περίπου 700.000 νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο θα λαμβάνουν επίσης μηνιαία επιδότηση 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments