Διεθνή

Ισραήλ: Το Ιράν σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες όπλων στη Ρωσία

Ισραήλ: Το Ιράν σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες όπλων στη Ρωσία
Ο Νταβίντ Μπαρνέα, επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad, δήλωσε ότι η Τεχεράνη σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες «προηγμένων όπλων» στη Ρωσία.

Ο Νταβίντ Μπαρνέα, επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad, δήλωσε ότι η Τεχεράνη σκοπεύει να αυξήσει τις προμήθειες «προηγμένων όπλων» στη Ρωσία. «Προειδοποιούμε για τις περαιτέρω προθέσεις του Ιράν, τις οποίες [οι ιρανικές αρχές] προσπαθούν να κρατήσουν μυστικές – να εμβαθύνουν και να αυξήσουν την προμήθεια προηγμένων όπλων στη Ρωσία, να επεκτείνουν το σχέδιο εμπλουτισμού ουρανίου και να εντείνουν τις επιθέσεις σε μουσουλμανικές χώρες φιλικές [προς το Ισραήλ] στην περιοχή», δήλωσε ο Μπαρνέα.

Η Ουάσινγκτον είχε εκφράσει προηγουμένως ανησυχίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια «πλήρης αμυντική εταιρική σχέση» μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν.

Οι πρώτες πληροφορίες για παραδόσεις στρατιωτικού εξοπλισμού από το Ιράν στη Ρωσία δημοσιοποιήθηκαν τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Αρχικά, ο αμερικανικός Τύπος αναφέρθηκε σε παραδόσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν. Η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε αργότερα τις πληροφορίες αυτές. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάριν Ζαν Πιέρ δήλωσε στη συνέχεια ότι η Ρωσία παρέλαβε τον Αύγουστο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της σειράς Mohajer-6 και Shahed από το Ιράν.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για χριστουγεννιάτικες επιθέσεις

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή (23/12)  ένα πακέτο βοήθειας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

Το μέτρο βοήθειας που εγκρίθηκε από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, μέρος ενός νομοσχεδίου κυβερνητικής χρηματοδότησης ύψους 1,66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τη Γερουσία μια ημέρα νωρίτερα, θα πάει τώρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να το υπογράψει.

Την ίδια ώρα, στην καθιερωμένη νυχτερινή του ομιλία με βίντεο, ο Ζελένσκι προειδοποίησε τους Ουκρανούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις τα Χριστούγεννα, προτρέποντάς τους να «δώσουν προσοχή στους συναγερμούς αεροπορικών επιδρομών, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να προσέχουν ο ένας τον άλλον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments