Πολιτική

Γκάγκα: «Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού»

Γκάγκα: «Ο αντικαπνιστικός νόμος πρέπει να εφαρμόζεται παντού»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Ο αντικαπνιστικός νόμος στα νυχτερινά μαγαζιά πιθανότατα έχει μείνει πίσω και πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζεται», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Ο αντικαπνιστικός νόμος στα νυχτερινά μαγαζιά πιθανότατα έχει μείνει πίσω και πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμόζεται», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Με αφορμή τη φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη που κρατάει τσιγάρο στο μαγαζί όπου εμφανίζεται η σύντροφός του Δέσποινα Βανδή και την απόφαση του Θάνου Πλεύρη να επιβάλει πρόστιμο στο νυχτερινό κέντρο, η κ. Γκάγκα δήλωσε στον ΑΝΤ1: «Το τσιγάρο δεν αφορά μόνο σε εμάς. Εάν κάποιος είναι παχύσαρκος και θέλει να φάει πολύ, είναι πολύ κακό για την υγεία του, ωστόσο δεν κινδυνεύουν οι άλλοι γύρω του. Το παθητικό κάπνισμα είναι εξίσου κακό με το ενεργητικό κάπνισμα».

«Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα»

Σύμφωνα με τη Μίνα Γκάγκα, «στους χώρους όπου μαζεύεται κόσμος, δεν είναι μόνο οι θαμώνες που θα πάνε μια φορά στο τόσο πιθανώς, αλλά υπάρχουν και υπάλληλοι που είναι εκεί όλη την ώρα. Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα στα νυχτερινά κέντρα και αυτό πρέπει να το δούμε».

Η κ. Γκάγκα τόνισε πως υπεύθυνη για τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου είναι η Αστυνομία και σημείωσε πως το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος πρέπει να εφαρμόζεται παντού.

Θάνος Πλεύρης: Το πρόβλημα είναι στα κέντρα διασκέδασης

Μετά την ανάρτηση που έκανε με αφορμή φωτογραφία του Βασίλη Μπισμπίκη να καπνίζει στο μαγαζί που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή, ο υπουργός Υγείας σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, αναφέρεται κυρίως στα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης, αναφέροντας μάλιστα και πρόσφατο περιστατικό σε γνωστό κέντρο της Αθήνας, ενώ τονίζει πως πέρα από τα πρόστιμα και τους εντατικούς ελέγχους «χρειάζεται η αντίδραση όλων μας».

«Προσωπικά βρέθηκα σε πολύ γνωστό νυχτερινό μαγαζί που μετά απο μια ώρα πήγαν δυο τρεις να ανάψουν τσιγάρο. Μόλις κατέστησα σαφές ότι η συμπεριφορά είναι παράνομη ο υπεύθυνος του μαγαζιού πέρασε απο όλα τραπέζια να πει δεν μπορούν να καπνίσουν γιατί στο μαγαζί ήταν ο υπουργος υγείας. Στάση δηλαδή ενοχική. Όχι ότι απαγορεύεται και είναι αυτονόητο να μην καπνίζουν, αλλά έχουμε έναν υπουργό που πρέπει να περιμένουμε να φύγει», έγραψε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments