Διεθνή

Le Figaro: Η Γαλλία καλεί την Τουρκία να διακρίνει ΡΚΚ από Κουρδική κοινότητα

Le Figaro: Η Γαλλία καλεί την Τουρκία να διακρίνει ΡΚΚ από Κουρδική κοινότητα

Πηγή Φωτογραφίας: AP Photo / Christophe Petit Tesson via EPA POOL

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Κατρίν Κολονά κάλεσε την Άγκυρα να διακρίνει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Κατρίν Κολονά κάλεσε την Άγκυρα να διακρίνει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την κουρδική κοινότητα, ανέφερε το υπουργείο. Η Κατρίν Κολονά μίλησε τηλεφωνικά την Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία τριών Κούρδων στο Παρίσι, που αποδόθηκε σε έναν εξηντάχρονο που ισχυρίστηκε ρατσιστική πράξη. Η Άγκυρα είχε καλέσει τον Γάλλο πρεσβευτή στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από το Quai d’Orsay, η Γαλλίδα ΥΠΕΞ «υπενθύμισε ότι το PKK, που είναι εγγεγραμμένο στον ευρωπαϊκό κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων, πρέπει να διακρίνεται από άλλα μη βίαια κουρδικά κινήματα», τονίζοντας επίσης «την προσήλωση της Γαλλίας στην ελευθερία του Τύπου και ελευθερίας έκφρασης». Ο υπουργός «υπογράμμισε επίσης τον αποτρόπαιο χαρακτήρα» της επίθεσης της 23ης Δεκεμβρίου.

Διαβεβαίωσε τον ομόλογό της «ότι είχαν ληφθεί πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των χώρων όπου συναντάται η κουρδική κοινότητα» και ότι «η προστασία των τουρκικών διπλωματικών δικαιωμάτων σε όλη την εθνική επικράτεια είχε ενισχυθεί». Ωστόσο, δεν έχουν κοινοποιηθεί λεπτομέρειες για τα μέτρα αυτά, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments