Διεθνή

Στόλτενμπεργκ: Στόχος του Πούτιν παραμένει ο «έλεγχος της Ουκρανίας»

Στόλτενμπεργκ: Στόχος του Πούτιν παραμένει ο «έλεγχος της Ουκρανίας»
Σφοδρή επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του να «ελέγξει την Ουκρανία».

Σφοδρή επίθεση κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά του να «ελέγξει την Ουκρανία». Σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Πρόεδρος Πούτιν άλλαξε τον γενικό του στόχο όσον αφορά τον πόλεμο», που είναι «να ελέγξει την Ουκρανία».

Η Ρωσία είχε κινητοποιήσει «πολλά νέα στρατεύματα» και «είχε επιδείξει προθυμία να υπομείνει οδυνηρές απώλειες», είπε. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι πόλεμοι είναι απρόβλεπτοι, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε μακροπρόθεσμα και για νέες ρωσικές επιθέσεις. Δεν πρέπει να υποτιμούμε τη Ρωσία» υπογράμμισε.  Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ κάλεσε τους συμμάχους να παράσχουν στην Ουκρανία περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια «για να πείσουν τον Πρόεδρο Πούτιν ότι δεν θα επιτύχει τον στόχο του να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας».

«Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά η στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία είναι ο ταχύτερος τρόπος για την ειρήνη. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων –πιθανότατα και αυτός ο πόλεμος– αλλά γνωρίζουμε ότι το τι μπορεί να επιτύχει η Ουκρανία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις εξαρτάται αναπόσπαστα από τη στρατιωτική κατάσταση.

Επομένως, εάν θέλετε μια ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων που να διασφαλίζει ότι η Ουκρανία θα επικρατήσει ως ανεξάρτητο δημοκρατικό κράτος, ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να παράσχετε στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια» δήλωσε ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας επίσης, σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Δύση θα πρέπει να εξοπλίσει την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς, ο κ. Στόλτεμπεργκ ανέφερε ότι υπάρχει για αυτό συνεχής διάλογος μεταξύ των συμμάχων και του Κιέβου και τόνισε την «τεράστια» ανάγκη για πυρομαχικά και ανταλλακτικά για όλα τα οπλικά συστήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments