Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ είχε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

ΗΠΑ: Ο Τραμπ είχε τραπεζικούς λογαριασμούς σε Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία

Πηγή Φωτογραφίας: cnn/guardian

Λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τις φορολογικές του δηλώσεις που δόθηκαν χθες, Παρασκευή στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής

Λογαριασμούς σε ξένες τράπεζες διατηρούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη θητεία του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία από τις φορολογικές του δηλώσεις που δόθηκαν χθες, Παρασκευή στη δημοσιότητα από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος είχε  λογαριασμούς ξένων τραπεζών στην Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και τον Άγιο Μαρίνο κατά τη διάρκεια της προεδρίας του. Τον πρώτο χρόνο μάλιστα της προεδρικής του θητείας πλήρωσε περισσότερους φόρους στο εξωτερικό πάρά στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν οι δηλώσεις του. Ο Τραμπ έπρεπε να αναφέρει την ύπαρξη των λογαριασμών αυτών στο Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων (FinCEN).

Ο τραπεζικός λογαριασμός της Κίνας, ο οποίος γνωστοποιήθηκε από τους New York Times το 2020, ήταν συνδεδεμένος με την επιχειρηματική δραστηριότητα της Trump International Hotels Management στη χώρα, όπως δήλωσε τότε ο δικηγόρος του Οργανισμού Τραμπ, Άλαν Γκάρτεν.

Η αποκάλυψη των επιχειρηματικών συναλλαγών του με την Κίνα το 2020 ήρθε καθώς ο Τραμπ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να παρουσιάσει τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ως «μαριονέτα» της Κίνας.

Το 2017, τα ξένα οικονομικά συμφέροντα του Τραμπ ήταν ακόμη προφανώς αρκετά ισχυρά. Πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια φόρους σε άλλες χώρες εκείνη τη χρονιά. Αλλά την ίδια στιγμή, οι εγχώριες προσπάθειές του να προστατευθεί από τους φόρους ήταν επίσης σε πλήρη εξέλιξη και πλήρωσε μόλις 750 δολάρια για το έτος ως φόρο εισοδήματος.

ΗΠΑ: Μηδενικό εισόδημα δήλωναν Τραμπ και Μελάνια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα Παρασκευή οι φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ από την Επιτροπή Τρόπων και Μέσων της Βουλής, τερματίζοντας την εκτεταμένη προσπάθεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να κρατήσει ιδιωτικά τα οικονομικά έγγραφα έξι ετών.

Οι δηλώσεις – από το 2015 έως το 2020 – ελήφθησαν από την επιτροπή των Δημοκρατικών μόλις πριν από λίγες εβδομάδες μετά από παρατεταμένη νομική μάχη. Η επιτροπή ψήφισε την περασμένη εβδομάδα για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά η έκδοσή τους καθυστέρησε για να διαγραφούν πρώτα ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης.

Έκθεση του Κογκρέσου που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ανέλυσε τα έγγραφα και έδειξε ότι ο Τραμπ και η σύζυγός του δεν πλήρωσαν φόρο εισοδήματος το 2020, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο που ήταν στην εξουσία. Από το 2015 έως το 2020, ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ είχαν αρκετά χρόνια κατά τα οποία ανέφεραν μηδενικό εισόδημα και μικρή ή καθόλου φορολογικό εισόδημα. Η έκθεση διαπίστωσε επίσης ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων απέτυχε να πραγματοποιήσει υποχρεωτικούς ελέγχους του Τραμπ κατά τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments