Διεθνή

Spiegel: Αναγνωρίζει το λάθος και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία

Spiegel: Αναγνωρίζει το λάθος και αποσύρει οριστικά τα άρθρα για τη δήθεν νεκρή Μαρία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σε μια ολική αναδίπλωση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ζήτησε συγγνώμη για τη «νεκρή Μαρία» που είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου.

Σε μια ολική αναδίπλωση, το γερμανικό περιοδικό Spiegel ζήτησε συγγνώμη για τη «νεκρή Μαρία» που είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι έχασε τη ζωή της σε νησίδα του Έβρου. «Δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας –ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της εις βάθος έρευνάς μας», σημειώνει σε σημερινό δημοσίευμά του το Spiegel σχετικά με την υπόθεση της μικρής… Μαρίας.

Ενδιαφέρον προκαλεί το δημοσίευμα μετά από, όπως αποκαλύπτει το Spiegel, την έρευνα εις βάθος που προηγήθηκε. «Εξαιτίας της κατάστασης των πηγών, το Spiegel θα έπρεπε να είχε διατυπώσει σαφώς πιο προσεκτικά τις αναφορές για το σημείο όπου βρίσκονταν οι πρόσφυγες και κυρίως για τον θάνατο του κοριτσιού. Ακόμα και αν απουσιάζει μια οριστική απόδειξη, υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι εκ των προσφύγων θα μπορούσαν να έχουν επινοήσει τον θάνατο του παιδιού μέσα στην απόγνωσή τους. Πιθανόν να σκέφτηκαν ότι έτσι τελικά θα σώζονταν», αναφέρει το περιοδικό, μεταξύ άλλων, στα συμπεράσματά του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments