Διεθνή

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο κι άλλες πόλεις στην αλλαγή του χρόνου

Ουκρανία: Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Κίεβο κι άλλες πόλεις στην αλλαγή του χρόνου

Πηγή Φωτογραφίας: independent

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο και μετά την αλλαγή του χρόνου νέα ρωσικά πλήγματα.

Ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας της χώρας, του Κιέβου, υπέστησαν χθες Σάββατο και μετά την αλλαγή του χρόνου νέα ρωσικά πλήγματα. Ρωσικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν πάνω από δυο συνοικίες του Κιέβου περίπου τριάντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο, διευκρινίζοντας πως, κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρξαν θύματα.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου ανακοίνωσε πως καταστράφηκαν 23 «στόχοι». Στο μεταξύ ο Βιάτσεσλαφ Γκλάντκοφ, ο κυβερνήτης της Μπιέλγκοροντ, ρωσικής περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία, ανέφερε πως εξαιτίας ουκρανικών βομβαρδισμών αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια στα προάστια της πόλης Σεμπέκινα, αλλά δεν υπήρξαν απώλειες. Το Κίεβο δεν αναλαμβάνει γενικά την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία, πάντως ουκρανοί αξιωματούχοι σχολιάζουν συχνά σαρκαστικά πως πρόκειται για «κάρμα».

Νωρίτερα, ρωσικοί βομβαρδισμοί είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι περίπου τριάντα, κάτι που δεν εμπόδισε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υποσχεθεί στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του πως η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται ως «τη νίκη». «Μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε» ως «τη νίκη», διαβεβαίωσε στο διάγγελμά του για τη νέα χρονιά. Στις δικές του ευχές, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε πως η χώρα του έχει στο πλευρό της το «ηθικό και ιστορικό δίκαιο».

Ουκρανία: Τι προβλέπει Βρετανός ιστορικός για το τέλος του πολέμου

Τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία έως το καλοκαίρι του 2023, λόγω της φθοράς και των δύο αντιπάλων, προβλέπει ο Βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσοου, εκτιμώντας πως οι συνέπειες για τη Μόσχα θα είναι μακροπρόθεσμες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έβαλε τον εαυτό του σε θέση που δεν είχε ποτέ προβλέψει. Βρίσκεται τώρα σε έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει και ο οποίος είναι πολύ δαπανηρός και επιζήμιος», δηλώνει ο κ. Κέρσοου σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι «μένει τώρα να δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις των δύο πλευρών στο τέλος του χειμώνα».

«Την άνοιξη θα δούμε αν οι Ουκρανοί, με την υποστήριξη της Δύσης, είναι έτοιμοι για μια νέα επίθεση, η οποία θα τους επιτρέψει να απωθήσουν του επιτιθέμενους. Αν συμβεί αυτό, τότε την άνοιξη ή το καλοκαίρι θα βρισκόμαστε στον δρόμο για τη μία ή την άλλη λύση. Ο σημερινός βαθμός φθοράς είναι κάτι που πολύ δύσκολα θα αντέξουν και οι δύο πλευρές. Για αυτό και υποθέτω ότι ο πόλεμος θα έχει τελειώσει σε μισό χρόνο», συνεχίζει ο Ίαν Κέρσοου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments