Ελλάδα

Αλιάκμονας: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 29χρονη – Σοκαρισμένος ο πατέρας του μωρού [vid]

Αλιάκμονας: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην 29χρονη – Σοκαρισμένος ο πατέρας του μωρού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: YouTube

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του βρέφους στη Βέροια

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία στον Σταυρό Ημαθίας από τον τραγικό θάνατο που βρήκε το 11 μηνών βρέφος από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε μετά την ανάκριση της μητέρας, η οποία και φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στον Αλιάκμονα το παιδί της.

Το κοριτσάκι κηδεύτηκε υπό άκρα μυστικότητα το μεσημέρι της Δευτέρας, παρουσία μόλις τεσσάρων ατόμων: του παππού, της γιαγιάς και δύο ακόμη συγγενών.

Ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος δεν είχε αναγνωρίσει το παιδί, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι έκανε προσπάθειες για αυτό, είπε ότι «ήταν ένα αγγελούδι, χαρούμενο… Ποιανού η καρδιά δεν πονάει..;». Πρόσθεσε δε ότι «εγώ όταν πήγαινα έβλεπα το παιδί, ήταν καλοσυντηρημένο, ήταν ταϊσμένο, το πήγαινα στους γιατρούς… Προσπάθησα ό,τι καλύτερο γι’ αυτό το παιδί».

Ακόμη, επισήμανε ότι από την μέρα που γεννήθηκε το παιδί εκείνος προσπαθούσε να το αναγνωρίσει. Πρόσθεσε ότι είχε κάνει και τεστ DNA: «Πάλευα για την αναγνώριση του παιδιού και τίποτα παραπάνω. Δεν συνεννοούμασταν, δεν ξέρω τους λόγους που δεν ήθελε να το αναγνωρίσω».

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση η μητέρα – Απολογείται την Τετάρτη

Η μητέρα του παιδιού, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση, ενώ μέχρι την απολογία της θα παραμείνει υπό κράτηση.

Πάντως η ίδια φέρεται να αρνείται ότι αυτή ήταν που σκότωσε το παιδί της: «Δεν σκότωσα το παιδί μου, μου είπαν ότι κατέληξε. Δεν ξέρω τι έγινε» έλεγε η ίδια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 29χρονη φέρεται να έφυγε μαζί με το παιδάκι της την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς από το σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το παιδί.

Οι δικοί της τη ρώτησαν πού είναι το παιδί αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν απαντήσεις, με αποτέλεσμα να ενημερώσουν τις αρχές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια μετά από τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών, λύγισε και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του.

Τέλος, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με την ιατροδικαστική έρευνα να δείχνει ότι πέθανε από ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος, ενώ παράλληλα, έφερε και δαγκωματιές από ζώα, οι οποίες φέρεται να έγιναν αφού είχε εκπνεύσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments