Διεθνή

Όλη η Βραζιλία κλίνει το γόνυ στον Πελέ

Όλη η Βραζιλία κλίνει το γόνυ στον Πελέ

Πηγή Φωτογραφίας: inews/AP PHOTO, FILE

Στο στάδιο «Σάντος» στο Σάο Πάολο, ξεκίνησε μια τελετή αποχαιρετισμού για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή. Το φέρετρο του Πελέ εκτέθηκε στο γήπεδο, όπου σημείωσε μερικά από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του. 

Στο στάδιο «Σάντος» στο Σάο Πάολο, ξεκίνησε μια τελετή αποχαιρετισμού για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή. Το φέρετρο του Πελέ εκτέθηκε στο γήπεδο, όπου σημείωσε μερικά από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του. Η κηδεία του παίκτη θα γίνει την Τρίτη, ενώ, πριν  από την κηδεία, το φέρετρο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών θα μεταφερθεί στους δρόμους της πόλης Σάντος. Στην κηδεία αναμένεται να παραστεί ο νέος πρόεδρος της χώρας, Λούλα.

Η επιστροφή στη γενέθλια γη του «μαύρου διαμαντιού»

Οι Βραζιλιάνοι ήταν οι πρώτοι που απόλαυσαν τον μεγάλο Πελέ, χάρη στην απαράμιλλη απόδοσή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σουηδίας, όταν ήταν ακόμη 17χρονος. Θα οδηγήσει τη Βραζιλία στην κορυφή του κόσμου τρεις φορές – το 1958, το 1962 και το 1970. Πρόκειται για ένα πραγματικά απαράμιλλο ρεκόρ.

Ο Πελέ ήταν αυτό που οι αθλητικογράφοι ονομάζουν ο «τέλειος παίκτης». Ντρίμπλαρε και σούταρε με την ίδια δεξιοτεχνία από τα αριστερά όπως και από τα δεξιά, σέρβιρε τους συμπαίκτες του, σκόραρε ή απλά κινούνται μαγικά με την μπάλα. Δεν είναι υπερβολικό ότι κατά κάποιο τρόπο ο Πελέ επανεφηύρε το ποδόσφαιρο.

Στα γήπεδα και στις τηλεοπτικές μας οθόνες, μάγεψε τη Βραζιλία, πριν μαγέψει ολόκληρο τον κόσμο. όλο τον κόσμο. Με την αγαπημένη του Σάντος, θα επιτύχει εξαιρετικά επιτεύγματα, καταφέρνοντας να κερδίσει τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Ο Πελέ ήταν ο ποδοσφαιριστή που κατάφερε να κάνει τη Βραζιλία χώρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ως ποδοσφαιριστής ήταν ιδιοφυΐα. Οι προσωπικές και πολιτικές επιλογές του βρίσκονται σε άλλο τομέα και δεν πρέπει να συγκαλύπτουν αυτά που μας έδωσε στον αθλητισμό – όλα όσα έφερε στο ποδόσφαιρο.

Κατέκτησε τρία Μουντιάλ, το 1958, το 1962 και το 1970. Πέτυχε 676 τέρματα σε 722 αγώνες και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών από τη FIFA, με τον Ολλανδό Γιόχαν Κρόιφ να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments