Ελλάδα

Βασίλης Τόπαλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το 16χρονο πυγμάχο

Βασίλης Τόπαλος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το 16χρονο πυγμάχο

Πηγή Φωτογραφίας: fb Βασίλης Τόπαλος/Αρχείου

Οι ιατροδικαστές έκριναν πως ο νεαρός πυγμάχος είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και θα διερευνηθεί από πού προήλθαν.

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης ως αιτία θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου. Οι ιατροδικαστές έκριναν πως ο νεαρός πυγμάχος είχε βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και θα διερευνηθεί από πού προήλθαν.

Την Πέμπτη η κηδεία του στο Σχιστό

Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού. Όπως έγινε γνωστό χθες από το Τζάνειο όπου νοσηλευόταν, ο νεαρός πρωταθλητής άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 14:16.

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο

Υπενθυμίζεται πως στην υπόθεση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Πιο συγκεκριμένα, την κατά απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση ζήτησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητισμού από τον αρμόδιο αθλητικό εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός είχε παρέμβει αυτεπαγγέλτως αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα δίνοντας παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στη ΓΑΔΑ, η οποία, σύμφωνα με το Mega, αναμένεται σύντομα να έχει ολοκληρωθεί σηματοδοτώντας ενδεχόμενες ποινικές εξελίξεις. Μετά τον θάνατο του πρωταθλητή αναμένεται να διαβιβαστεί αρμοδίως και η ιατροδικαστική έκθεση οπότε και η δικογραφία θα σταλεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments