Πολιτική

Ηλιόπουλος: «Κάθε πέντε μέρες βρίσκουμε κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα»

Ηλιόπουλος: «Κάθε πέντε μέρες βρίσκουμε κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, λειτουργεί ως επιταχυντής όλων των κρίσεων. Το ίδιο κάνει τώρα και με τις ελλείψεις στα φάρμακα», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, λειτουργεί ως επιταχυντής όλων των κρίσεων. Το ίδιο κάνει τώρα και με τις ελλείψεις στα φάρμακα», υποστήριξε ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το τσουνάμι ερχόταν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση δεν ασχολιόταν» και πως «επιτάχυνε το πρόβλημα με την πολιτική της», καθώς «δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις παράλληλες εξαγωγές, ενώ η κρατική φαρμακαποθήκη έχει καταγγελθεί κι αυτή για εξαγωγές».

«Και έρχεται ο κ. Πλεύρης να πει ότι φταίνε οι γιατροί γιατί υπογράφουν πολλές συνταγές, φταίνε οι γονείς που στοκάρουν φάρμακα, φταίει η Κίνα και η Ινδία, καταλήγοντας ότι φταίει η αντιπολίτευση. Για όλα φταίει πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ο μόνος που δεν φταίει είναι η κυβέρνηση», σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Άμεσα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα»

Υπογράμμισε ότι πρέπει άμεσα να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα «και ο κ. Πλεύρης, όσο δεν τα παίρνει, αποδεικνύει την ενοχή του». Ειδικότερα μίλησε για απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών, real time έλεγχο των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ, μέριμνα ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες να χτίσουν το στρατηγικό απόθεμα που χρειάζεται. Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την κατάσταση στα νοσοκομεία, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ακόμα και μετά την πανδημία, έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι είχαμε πριν».

«Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν»

Αναφερθείς στις υποθέσεις των Χειμάρα και Πάτση, τόνισε ότι «τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, κάθε πέντε μέρες σχεδόν βρίσκουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε κάποιο σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα». Είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί «θεωρώντας ότι δεν θα ισχύουν οι κανόνες πρώτα απ’ όλα για τους ισχυρούς».

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αφορά και την περίπτωση Πάτση και την περίπτωση Χειμάρα, είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις». «Και στις δύο περιπτώσεις το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω. Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments