Πολιτική

Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μαξίμου: Με υποχρεωτικό τεστ 48 ώρων και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα [vid]

Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μαξίμου: Με υποχρεωτικό τεστ 48 ώρων και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε επιφυλακή βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός μηχανισμός λόγω της έκρηξης του κορωνοϊού στην Κίνα

Σε επιφυλακή βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο κυβερνητικός μηχανισμός λόγω της έκρηξης του κορωνοϊού στην Κίνα, με πληροφορίες να αναφέρουν πως κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε αρνητικό τεστ 48 ωρών και υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας για τους ταξιδιώτες από την ασιατική χώρα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα εντατικοποιηθεί και η ανάλυση λυμάτων από τις πτήσεις που φτάνουν από την Κίνα. Επί της ουσίας, η Αθήνα ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις της Κομισιόν, όπως άλλωστε και αρκετά ακόμη κράτη – μέλη της Ένωσης. Αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας.

Τι προβλέπει η απόφαση της ΕΕ για τις πτήσεις από και προς την Κίνα

Το τεστ για τον κορωνοϊό θα πρέπει να γίνεται το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση. Η απόφαση, η οποία δεν είναι νομικά δεσμευτική, ελήφθη από την ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπιση κρίσεων (IPCR) της ΕΕ, ένα όργανο που συμβάλλει στον συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων μεταξύ των 27 κρατών-μελών.

Το IPCR συμφώνησε, επίσης, ότι οι επιβάτες των πτήσεων από την Κίνα προς την ΕΕ θα πρέπει να φορούν ιατρικές μάσκες ή αναπνευστικές συσκευές, εκτός από άλλα μέτρα υγιεινής που ενδέχεται να επιβάλουν οι εθνικές αρχές.

Χώρες της ΕΕ ανακοινώνουν μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα

Τα κράτη-μέλη καλούνται να διεξάγουν «τυχαίους ελέγχους» στους επιβάτες που φθάνουν από την Κίνα και να παρακολουθούν τα λύματα από τα αεροσκάφη προς αναζήτηση ενδείξεων για τυχόν δυνητικά επικίνδυνες παραλλαγές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η σουηδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Οι συστάσεις θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Υποπαραλλαγή ΧΒΒ.1.5: Έχει ήδη ανιχνευθεί σε 29 χώρες

Μια νέα υποπαραλλαγή του κορωνοϊού, η ΧΒΒ.1.5, η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε ολοένα περισσότερες χώρες και τείνει να γίνει κυρίαρχη, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα. Η επιδημιολόγος δρ Μαρία Βαν Κερκχόβε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ότι η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει ήδη ανιχνευθεί σε 29 χώρες και πιθανώς υπάρχει σε ακόμη περισσότερες στην πραγματικότητα. Το νέο στέλεχος διαθέτει μεταλλάξεις που του επιτρέπουν να μολύνει γρήγορα και να πολλαπλασιάζεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments