Διεθνή

Le Figaro: Οι Αμερικανοί δεν θα ονομάζουν την Τουρκία… «γαλοπούλα»

Le Figaro: Οι Αμερικανοί δεν θα ονομάζουν την Τουρκία… «γαλοπούλα»

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η αμερικανική διπλωματία θα αναφέρεται πλέον στην Τουρκία με το όνομα «Türkiye», και όχι πλέον «Turkey», που σημαίνει επίσης «γαλοπούλα» στα αγγλικά, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδεχόμενο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης.

Η αμερικανική διπλωματία θα αναφέρεται πλέον στην Τουρκία με το όνομα «Türkiye», και όχι πλέον «Turkey», που σημαίνει επίσης «γαλοπούλα» στα αγγλικά, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδεχόμενο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης. Έτσι, η Ουάσιγκτον έγραψε το «Türkiye» την Πέμπτη σε ένα δελτίο τύπου ανακοινώνοντας κοινές οικονομικές κυρώσεις με την Άγκυρα εναντίον ενός δικτύου που κατηγορείται ότι βοήθησε την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αυτοχρηματοδοτηθεί.

«Η τουρκική πρεσβεία ζήτησε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ορθογραφία στις επικοινωνίες μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις Νεντ Πράις, προσθέτοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί σε επίσημο και διμερές διπλωματικό πλαίσιο. Όμως η χρήση της λέξης «Τουρκία» δεν απαγορεύεται, σύμφωνα με τον Ned Price, γιατί είναι «καλύτερα κατανοητή από το αμερικανικό κοινό».

«Τουρκία» σημαίνει επίσης «γαλοπούλα»

Το Πεντάγωνο χρησιμοποιεί ήδη το όνομα «Türkiye» από τον Αύγουστο και τα Ηνωμένα Έθνη από τον Ιούνιο. Σε επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει μάλιστα να μην αποκαλείται πλέον η χώρα του «Turkey» στα γαλλικά και ιδιαίτερα «Turkey» στα αγγλικά, που σημαίνει επίσης «γαλοπούλα» και ως εκ τούτου θα μπορούσε να έχει αρνητική χροιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments