Διεθνή

Η Φινλανδία «δεν βιάζεται τόσο πολύ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Η Φινλανδία «δεν βιάζεται τόσο πολύ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Σουηδία δηλώνει αδυναμία τήρησης των υποσχέσεών της έναντι της Τουρκίας, προκειμένου να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία

Η Σουηδία δηλώνει αδυναμία τήρησης των υποσχέσεών της έναντι της Τουρκίας, προκειμένου να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και η Φινλανδία, η οποία συνδέεται με κοινή συμφωνία με την Σουηδία, υποστηρίζει ότι δεν βιάζεται τόσο πολύ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χααβίστο, η σκανδιναβική χώρα «δεν βιάζεται τόσο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ που δεν μπορεί να περιμένει τη Σουηδία να πάρει το πράσινο φως».

Η σημερινή αυτή δήλωση του Φινλανδού ΥΠΕΞ καταγράφεται αμέσως μετά την δήλωση του Σουηδού πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον, ο οποίος τόνισε πως «η Τουρκία επιβεβαιώνει ότι έχουμε πράξει όσα είπαμε ότι θα πράξουμε, αλλά λένε επίσης, ότι ζητούν πράγματα που δεν μπορούμε ή δεν επιθυμούμε να τους δώσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την συμφωνία που υπεγράφη το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ του ΝΑΤΟ και των δύο χωρών, η Σουηδία και η Φινλανδία πρέπει να ενταχθούν ταυτόχρονα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Η συμφωνία είναι όντως απαιτητική αλλά πρέπει να τηρηθεί και από την πλευρά της Σουηδίας. Το κείμενο της συμφωνίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την έμπρακτη αλληλεγγύη προς την πλευρά της Τουρκίας στον αγώνα της εναντίον του ΡΚΚ και των παραφυάδων του, την αποφυγή οιασδήποτε σχέσης με PYD/YPG και FETO, την αποτροπή τρομοκρατικής προπαγάνδας εναντίον της Τουρκίας, και την δημιουργία δομημένου μηχανισμού συνεργασίας για την ανταλλαγή πληροφοριών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments